19Ιούλιος2018

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Υγεία | Αναστέλλουν την επίσχεση παροχής υπηρεσιών οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Ειδήσεις και θέματα υγείας διατροφής και ομορφιάς. Συμβουλές για υγεία και ευεξία

Αναστέλλουν την επίσχεση παροχής υπηρεσιών οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Αναστέλλουν την επίσχεση παροχής υπηρεσιών οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Αναστέλλουν από την Πέμπτη την επίσχεση παροχής υπηρεσιών οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, όπως αποφάσισε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ), μετά την συνάντηση της με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα.

«Αποφασίζουμε την αναστολή των κινητοποιήσεων προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Σε περίπτωση υπαναχώρησης, η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ θα καλέσει εκ νέου σε δυναμικές κινητοποιήσεις τα μέλη της από 1 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Ελευθερίου.

Κατά τη σύσκεψη, όπως αναφέρει το tvxs.gr, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο γεν. διευθυντής του ΕΟΠΥΥ, Ι. Βαφιάδης, καθώς και ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μ. Βλασταράκος, συζητήθηκαν τα θέματα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και το ζητημα των συμβάσεων. Όπως προκύπτει από τη συνάντηση, ο ΕΟΠΥΥ εντός των επόμενων ημερών θα εξοφλήσει ιατρικές πράξεις και επισκέψεις του μηνός Μαρτίου, ενώ εντός του Σεπτεμβρίου θα αποπληρώσει τις ιατρικές πράξεις του μηνός Απριλίου.

Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ετών προ του 2012, και εντός του Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των οφειλών του έτους 2012. Επίσης θα υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη νομιμοποίηση της παράτασης της σύμβασης των γιατρών μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ εντός του Αυγούστου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για σύναψη σύμβασης των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, δίνοντας οριστικό τέλος στο καθεστώς των συνεχών παρατάσεων.

Όπως αναφέρει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, επιβεβαιώθηκε η βούληση του υπουργού για συμμετοχή της Ενωσης στον θεσμικό διάλογο για τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ και την αντιμετώπισή τους, ενώ «στους σχεδιασμούς του υπουργείου για το νέο μοντέλο στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ο ιδιωτικός τομέας και οι συμβεβλημένοι γιατροί θα έχουν συμμετοχή προς όφελος των ασφαλισμένων και του ιατρικού κόσμου».

Η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ ζητεί την εφαρμογή του νόμου περί αυτόματης καταβολής των εισφορών υγείας στον ΕΟΠΥΥ και καλεί τα ασφαλιστικά ταμεία και το υπουργείο Εργασίας, να προχωρήσουν άμεσα στην αποπληρωμή των οφειλών τους προς τον ΕΟΠΥΥ, ύψους 1,4 δισ, δήλωσε ο κ. Ελευθερίου.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!