20Απρίλιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Υγεία | Ποιες παθήσεις «απαιτούν» να κόψετε το αλάτι

Ειδήσεις και θέματα υγείας διατροφής και ομορφιάς. Συμβουλές για υγεία και ευεξία

Ποιες παθήσεις «απαιτούν» να κόψετε το αλάτι

Ποιες παθήσεις «απαιτούν» να κόψετε το αλάτι

Η αντιμετώπιση πολλών νοσημάτων απαιτεί δίαιτα χαμηλή σε νάτριο που συνεπάγεται τον περιορισμό του αλατιού.

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Σύλλογο για τη Μελέτη των Ηπατοπαθειών, συνιστάται περιορισμός νατρίου στην ηπατική κίρρωση και στο ηπατικό κώμα σε 1-2 γρ. ημερησίως, όπως αναφέρει το onmed.gr.

Για την αντιμετώπιση της ελαφριάς, μέτριας και σοβαρής συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας συνιστάται, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Σύλλογο Διαιτολόγων, περιορισμός νατρίου σε 2-3 γρ. ημερησίως.

Επίσης η ημερήσια πρόσληψη διαιτητικού νατρίου χρειάζεται να μειωθεί σε 2.400 mg στους ασθενείς με στεφανιαία νόσο και σε 3 γρ. σε ασθενείς με υπέρταση.

Η μείωση νατρίου σε 1.840-2.300 mg ημερησίως και σε 2.000-2.400 mg ημερησίως θεωρείται απαραίτητη στην αντιμετώπιση του νεφρωσικού συνδρόμου και της οξείας νεφρικής ανεπάρκειας αντίστοιχα.

Ο Αμερικανικός Σύλλογος Διαιτολόγων συνιστά για τη χρόνια νεφρική ανεπάρκεια χωρίς αιμοκάθαρση πρόσληψη νατρίου 1-3 γρ. ημερησίως, ενώ σε ασθενείς με αιμοκάθαρση 2-3 γρ. Τ

Τέλος, δίαιτα χαμηλή σε νάτριο συνιστάται στην αντιμετώπιση των νεφρολιθιάσεων, του σακχαρώδους διαβήτη και του εγκεφαλικού επεισοδίου.
Σημειώνεται ότι ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι ισοδυναμεί με 6 γρ. NaCl και περιέχει περίπου 2.400 mgNa.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!