25Μάρτιος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Υγεία | Δυτική Ελλάδα: Σήμερα η Ημερίδα για τις Συχνές Αλλεργικές Παθήσεις Παιδιών και Ενηλίκων

Ειδήσεις και θέματα υγείας διατροφής και ομορφιάς. Συμβουλές για υγεία και ευεξία

Δυτική Ελλάδα: Σήμερα η Ημερίδα για τις Συχνές Αλλεργικές Παθήσεις Παιδιών και Ενηλίκων

Δυτική Ελλάδα: Σήμερα η Ημερίδα για τις Συχνές Αλλεργικές Παθήσεις Παιδιών και Ενηλίκων

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών

σχετικά με τις αλλεργίες και στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την πρόληψη, ευαισθητοποίηση και προαγωγή της υγείας των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2018, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας και το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας ημερίδα με θέμα «Συχνές Αλλεργικές Παθήσεις Παιδιών και Ενηλίκων» .

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 11:00 πμ, στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας Γρηγόριος Αλόκριος και ομιλητές θα είναι οι ιατροί Κατερίνα Μπρίνια - Αλλεργιολόγος, Νικόλαος Μπαραμπάτης -Πνευμονολόγος και Έλσα Βακουφτσή - Παιδίατρος.

Τα τελευταία χρόνια οι αλλεργίες έχουν αυξηθεί σε πολύ υψηλό ποσοστό ιδιαίτερα στις «Δυτικού» τύπου κοινωνίες όπως είναι και η Ελλάδα. Η πιο πιθανή εξήγηση εκφράζεται από τη «θεωρία της υγιεινής» η οποία διατυπώθηκε για πρώτη φορά το 1989 και ουσιαστικά θεωρεί ότι η πολύπλευρη και αυξημένη καταπολέμηση των λοιμώξεων (εμβόλια, αντιβιοτικά, «αποστειρωμένο» περιβάλλον) έστρεψε το ανοσοποιητικό μας προς τις αλλεργίες. Η κλιματική αλλαγή και η ρύπανση της ατμόσφαιρας αποτελούν επίσης αιτίες αύξησης των αλλεργικών παθήσεων.

Σήμερα γνωρίζουμε πολλά σχετικά με τις αλλεργίες τόσο ως προς την αιτία όσο και ως προς την αντιμετώπιση. Για τις περισσότερες αλλεργικές παθήσεις όπως η τροφική αλλεργία, η φαρμακευτική αλλεργία , η κνίδωση, η ατοπική δερματίτιδα, η ρινίτιδα και το άσθμα ξέρουμε πού οφείλονται και είναι δυνατή η οριστική επίλυση του προβλήματος.

afisa allergia halandritsa 1 01

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!