08Απρίλιος2020

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Αυτοκίνητο | Πύργος: Η ΑΟΛΑΠ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της [PHOTOS]

Αυτοκίνητο - Ειδήσεις Νέα από την αγορά του αυτοκινήτου φορολογία

Πύργος: Η ΑΟΛΑΠ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της [PHOTOS]

Μέσα σε μια πολύ

όμορφη ατμόσφαιρα στο Corte Cafe Bar, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή που μας πέρασε 27 Ιανουαρίου, ο Αγιασμός της νέας αγωνιστικής χρονιάς καθώς και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Λέσχης μας.

Παρόντες ήταν αθλητές, μέλη, φίλοι της Λέσχης καθώς και όλοι οι άρχοντες του τόπου, οι οποίοι δηλώνουν την αμέριστη στήριξη τους στην ΑΟΛΑΠ και την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ηλεία και όχι μόνο.

Τυχεροί στα φλουριά από τις 2 βασιλόπιτες, οι οδηγοί της Λέσχης, Τσαπέκης Δημήτριος και Αθανασόπουλος Ιωάννης.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ κ.Μιχάλης Αποστολόπουλος ανέφερε:

Αιδεσιμότατοι πατέρες, (Πατηρ Βασ. Λαγκαδινός, πατηρ Διον. Μιχαλόπουλο, πατήρ Νικολ. Κατσηδήμα )
Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,( κ. Ι. Κουτσούκο, εκπρόσωπος Κ. Τζαβάρα κ. Βορλόκα Σάκη)

Αξιότιμε πρώην Υπουργέ και Βουλευτή Ηλείας κ. Κοντογιάννη Γεωρ., Αξιότιμε πρώην Βουλευτή Ηλείας κ. Μιχάλη Κατρίνη

Αξιότιμε Κύριε πρώην Περιφερειάρχα Ηλείας,(Καφύρα Χαράλαμπο)
Αξιότιμε Αντιπεριφεριάρχα Οικονομικών,(Μπράμο Πάνο)
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή.

 Αξιότιμοι κύριοι Περιφερειακοί  Σύμβουλοι:Υπεύθυνο Αθλητισμού Πολιτισμού κ. Κωσταριά Δημήτρη, κ. Αριστειδόπουλε Λάμπη,

Αξιότιμε πρώην Βουλευτή Ηλείας και επικεφαλής της  μείζον αντιπολίτευσης Δήμου Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλε.

Αξιότιμε πρώην Αντιδήμαρχε Πύργου και επικεφαλής ελάσσων αντιπολίτευσης Ιωάννη Αργυρόπουλε.

Αξιότιμε Πρόεδρε Επιμελητηρίου Ν. Ηλείας, Νικολούτσο Κώστα και το μέλος του Δ.Σ. κ. Καραγιάννη Κώστα

Αξιότιμε Πρώην Γενικέ Γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσιο Καλαματιανό.

Αξιότιμοι πολιτευτές του Νομού Ηλείας, κ. Θεόδωρος Βλαγκούλης  από την Ν.Δ.

Αξιότιμε κ. Τάκη Τσιλιμίγκρα, Αναπληρωτή Γραμματέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας των ΑΝΕΛ.

 Αξιότιμοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Κώστα Μποσμή

 Εκπρόσωπε της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πύραγε, κ. Κώστα Σπυρόπουλο

Αξιότιμε Δασάρχη Πύργου, κ. Λάττα Παναγιώτη

Αξιότιμοι επίτιμε πρόεδρε Εμπορικού Συλλόγου, Σκορδαλή Αθανάσιο, κ. Γραμματέα του Εμπορ. Συλλόγ. Σκορδαλή Νίκο, και πρώην πρόεδρε Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Νομού Ηλείας κ. Τάκη Ξένο.

Αξιότιμη Πρόεδρε του Οργανισμού «Συμπολιτεία Ολυμπίας» κα. Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη.

Αξιότιμε Πρόεδρε του φίλου Σωματείου ΑΟΛΜΟ κ. Σπυρόπουλε Κώστα και τα μέλη που παρευρίσκονται.

Αξιότιμα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου κα. Μαριαννα Σταθοπούλου, κα Κων/να Παπαδοπούλου, κα Νάντια Φουφοπούλου, κ. Νίκο Χηνόπουλο

 Αξιότιμοι εκπρόσωποι των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ αν παρέλειψα κάποιον και δεν τον προσφώνησα,

Φίλοι προσκεκλημένοι, Αθλητές και μέλη της ΑΟΛΑΠ, κυρίες και κύριοι, αγαπητά παιδιά.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΟΛΑΠ,

 Σας καλωσορίζω σε μια ιδιαιτέρως σημαντική για μας συνάντηση, που είναι και η ΠΡΩΤΗ για το έτος 2019.

Ο Αγιασμός και η κοπή της φετινής βασιλόπιτας ήταν μόνο η αφορμή.

Η χρονιά που πέρασε παρότι γενικώς ήταν δύσκολη, νομίζω, ήταν μια γόνιμη χρονιά για το Σωματείο μας, προσπαθώντας μέσω του αθλητικού τουρισμού να προβάλλουμε την όμορφη Ηλεία μας.

Το Δ.Σ., χωρίς περιττές κινήσεις, με τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε και με τη βοήθεια όλων σας, κατάφερε να πραγματοποιήσει της εξής αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις:

  • Διοργανώσαμε στις 14-15 Απριλίου 2018, το 39ο Ολυμπιακό Ράλλυ , τον 1ο γύρο του 54ου Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελλάδος,  σε συνδιοργάνωση την Περιφέρεια Δ. Ελλάδος- Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος, τον Δήμο Πύργου, την ΔΗΚΕ Πύργου και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Με τεράστια επιτυχία, με εντυπωσιακό αριθμό συμμετοχών για το έτος 2018, και άριστη βαθμολογία Πρωταθληματικού Αγώνος από την ΟΜΑΕ και μάλιστα αποτελούσε σημείο σύγκρισης για όλο το πρωτάθλημα, προτρέποντας ο Παρατηρητής του αγώνα στην έκθεσή του τους λοιπούς διοργανωτές του πρωταθλήματος να ακολουθήσουν τα βήματα της ΑΟΛΑΠ, με γνώμονα την αναβάθμιση των αγώνων και την ικανοποίηση των διαγωνιζομένων.
  • Διοργανώσαμε και καθιερώσαμε 2ο μεγάλο αγώνα, στην Ηλεία, για το Κύπελλο Χώματος Ελλάδος. Στις 5- 6 Οκτωβρίου 2018, το 27ο Ράλλυ Σπρίντ Αμαλιάδος, τον 3ο γύρο του , με συνδιοργάνωση την Περιφέρεια Δ. Ελλάδος, τον Δήμο Ήλιδος, με τεράστια οργανωτική επιτυχία και την μεγάλη ικανοποίηση των συμμετασχόντων, για 4η συνεχόμενη χρονιά.
  • Επαναφέραμε μετά από πολλά χρόνια τον θεσμό των Δεξιοτεχνιών, διοργανώνοντας με τεράστια επιτυχία την πρώτη Νυχτερινή Δεξιοτεχνία στις 8 Σεπτεμβρίου 2018, στην πίστα «Race SP Park” , με πλήθος νέων οδηγών- που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνες αυτοκινήτου και εκατοντάδες θεατές που την παρακολούθησαν.
  • Σε ατομικό επίπεδο 24 αθλητές μας συμμετείχαν σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα- Κύπελλα – έπαθλα, κορυφαίες διοργανώσεις που προκήρυξε η Ομοσπονδία και πετύχαμε κορυφαίες διακρίσεις. Ενδεικτικές του επιπέδου Οδηγικής Ικανότητος των Αθλητών μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους κορυφαίους:

Παράκληση κύριε Δήμαρχε του Πύργου, όπως τιμηθούν οι Πρωταθλητές μας, σε ειδική τελετή με το μετάλλιο της πόλης μας, το ΦΑΛΕΙΟΝ.

  1)Μπαντούνας Ιωάννης, Οδηγός Πρωταθλητής Χώματος Ελλάδος του 54ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ελλάδος στην Γενική Κατάταξη, και Πρώτος στην κλάση C2,  σε μία μάχη που κρίθηκε στον προτελευταίο αγώνα αντιμετωπίζοντας καλύτερα αυτοκίνητα σε ισχύ από το δικό του. Κορυφαία διάκριση στην ιστορία της λέσχης μας.

2) Λαϊνόπουλος Στέλιος, Πρώτος οδηγός Κυπελλούχος Ραλλύ Χώματος Ελλάδος, της Γενικής Κατάταξης, και Τρίτος στην κλάση C2.

3)Παπαδόπουλος Τάσος, Πρώτος συνοδηγός Κυπελλούχος Ραλλύ Χώματος Ελλάδος της Γενικής Κατάταξης, και Τρίτος στην κλάση C2.

4) Παπανικολάου Ιάν- Αντωνυ, Πρώτος Συνοδηγός στην κατηγορία F2 και  πρώτος στην κλάση C5, και 4ος Γενικής του Κυπέλλου Χώματος Ελλάδος.

5) Αγγελόπουλος Αντώνης, Τέταρτος Οδηγός στην κατηγορία F2 και Τρίτος κλάσης C6 του 54ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ελλάδος.

6) Δίπλας Χρήστος, Τέταρτος συνοδηγός στην κατηγορία F2 και Τέταρτος κλάσης C6 του 54ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ελλάδος.

7)Τσαπέκης Δημήτριος, Πέμπτος Οδηγός κλάσης C2 του 54ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χώματος Ελλάδος.

8)Αλεξανδρόπουλος Φώτης, Πέμπτος Συνοδηγός κλάσης C2 του 54ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Χώματος Ελλάδος.

Και όλοι οι υπόλοιποι διακρίθηκαν στις κατηγορίες και κλάσης που διαγωνίσθηκαν, ανά την Ελλάδα πετυχαίνοντας θέσεις μέσα στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας του κάθε αγώνα.

Η Λέσχη μας συμμετείχε σε όλα τα Αθλητικά και Κοινωνικά γεγονότα που ζητήθηκε η βοήθειά μας. Π.χ. στην «βραδιά των Άσσων» Πατρίς Sport, 4ος Ολυμπιακός Μαραθώνιος,  στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Πύργου, στην πρόσκληση της Αερολέσχης Πύργου για τον καθαρισμό του αεροδρομίου Επιταλίου στο πλαίσιο της δράση «LetsdoitGreece», στον 10ήμερο Παγκόσμιο Αγώνα «HellasRallyRaid 2018», στην «Λευκή Νύχτα» του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, κ.λ.π.

Αυτά πραγματοποιήθηκαν το 2018, και

 Το ότι βρισκόμαστε εδώ είναι σημαντικό. Μέσα σ’ αυτές μας  αντίξοες συνθήκες που ζούμε, με  αυτή  την οικονομική κατοχή που βιώνουμε , εμείς εδώ σήμερα  τα αφήσαμε όλα  στην άκρη  γιατί μας συνδέει όλους μας κάτι κοινό. Το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό αυτού του τόπου.

Όλοι μας, πιστεύω, είμαστε άτομα με όνειρα και ευαισθησίες. Σε ένα κοινωνικό-πολιτικό περιβάλλον που καταρρέει γύρω μας, μόνο ο αθλητισμός και ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να μείνει αλώβητος, ώστε να μας βοηθήσει να αντέξουμε… την κατάρρευση. 

Το νέο πρόγραμμα λοιπόν για το 2019 έχει ως εξής:

1ον)23 Φεβρουαρίου, χοροεσπερίδα με βραβεύσεις των Αθλητών μας.

Εδώ θα κάνω μια πρόσκληση ανοιχτή, προς όλους σας, να παραβρεθείτε για να τους τιμήσετε για τον αγώνα που κάνουν να προβάλλουν και να τιμούν την Ηλεία στο Πανελλήνιο.

2ον)06-07 Απριλίου, ιδιαίτερη στιγμή για φέτος το επετειακό 40ο Ολυμπιακό Ράλλυ, Πρώτος Αγώνας του 55ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ελλάδος, που πρέπει με όλες τις δυνάμεις να γράψει με χρυσά γράμματα ιστορία.

3ον)08 Ιουνίου, Αγώνας Νυχτερινής Δεξιοτεχνίας στην πίστα «RaceSPPark». (Υπάρχει σχεδιασμός να γίνουν σε όλους τους Δήμους της Ηλείας, για να διαδοθεί το άθλημα, γιατί είναι μορφή αγώνων, που μπορεί ο καθένας να λάβει μέρος με το ΙΧ αυτοκίνητο και δεν χρειάζεται αγωνιστικό δίπλωμα).

4ον)13-14Οκτωβρίου, το 28ο Ράλλυ Αμαλιάδας, ο 3ος Γύρος του Πανελληνίου Κυπέλλου Χώματος Ελλάδος.

5ον)Προγραμματίζονται ημερίδες με θέμα την «οδική ασφάλεια», με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

6ον)Συμμετοχή σε όλες τις αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που θα μας ζητηθεί βοήθεια.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις για να πραγματοποιηθούν, χρειαζόμαστε δίπλα μας συμπαραστάτες μας την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, την ΠΕΔ, τους Δήμους  της Ηλείας, την Αστυνομική Διεύθυνση, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, το Δασαρχείο, και φυσικά τους χορηγούς μας και όλους εσάς τους πιστούς μας φίλους.

Όλα αυτά για το 2019, ακούγονται ωραία ως πρόγραμμα, αλλά το θέμα που μας πονάει, όλους εμάς, που ασχολούμαστε με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, και εκφράζουμε κάθε αρχή του χρόνου, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ,  δικαιούμαστε μετά από 47 χρόνια ιστορίας, να είναι η χρονιά που το όνειρο θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα.

 Και επειδή εφέτος είναι προεκλογική περίοδο, και όλοι υπόσχονται, εσείς εδώ που θα ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση βάλτε στον προγραμματισμό σας, την δημιουργία του αυτοκινητοδρομίου της Ηλείας, που θα είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που μπορεί να γίνει στην Ηλεία.

 Μην σας κουράζω άλλο, τελειώνοντας,

Θέλω να ευχηθώ, προσωπικά και εκ μέρους του Δ.Σ, σε όλες και όλους σας χρόνια πολλά, με υγεία και στη νέα χρονιά να ικανοποιηθούν όλες οι προσδοκίες σας.

Σας ευχαριστούμε που τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας την εκδήλωσή μας αυτή. Θεωρούμε μεγάλη τιμή την παρουσία σας εδώ.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της εκδήλωσης:

1)Το Καφέ CORTE για την ζεστή και φιλόξενη αίθουσα του .

2) Το Βιοτεχνία Ζαχαροπλαστικής «ΗΛΒΙΖΑΧ» Αφοί Χρονόπουλοι, για τις υπέροχες πίτες της.

3)Τους Αφοί  Λεωνίδα και Σωτήρη  Παναγόπουλο, για την ηχητική κάλυψη.

4)Το Κατάστημα Κοσμημάτων: Αφοί Μάκης και Αλέξης Ρουσόπουλοι, για το υπέροχο ρολόι.

5) Το κατάστημα Κοσμημάτων-Ωρολογίων- Αξεσουάρ «Εξαρχόπουλος» για το γυναικείο βραχιόλι.

6)Την «Δωροτεχνική», για την προσφορά των 2 δερμάτινων organizer.

7) Το Ανθοπωλείο «Αφοί Μοσχόπουλοι», για την υπέροχη σύνθεση.

8) Τον Λάμπρο Τσακριλή, για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.

Αλλά και για μια ακόμη φορά, όλους τους χορηγούς που μας στήριξαν όλο το 2018.

Στο δύσκολο λοιπόν 2019,που ξεκίνησε, ας κρατήσουμε ζωντανή την ΕΛΠΙΔΑ, την ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και την διάθεση για ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Εύχομαι σε όλους σας προσωπική Ευτυχία και Καλή Χρονιά.

Σας ευχαριστώ.

Photo Credits: Λάμπρος Τσακριλής

50705124 1466326976832970 270773365613002752 o

50803447 1466327130166288 8654763455431049216 o

50811359 1466326863499648 9076475921879269376 o

50822302 1466326850166316 124676690080169984 o

50879336 1466326993499635 6571997070431879168 o

50881512 1466327460166255 1507154438492520448 o

50887929 1466327686832899 5301547466556964864 o

50898519 1466327530166248 2663429187276111872 o

50950864 1466327363499598 6791011256879808512 o

50984037 1466327930166208 4919542582645620736 o

50988203 1466326956832972 6521293482559012864 o

50999239 1466327056832962 9030187899689107456 o

51081732 1466327803499554 8118124136657584128 o

51144381 1466327326832935 5943194247476805632 o

51165031 1466327246832943 6688190508612714496 o

51190474 1466327100166291 2705619595917524992 o

51246653 1466327783499556 6100269048396775424 o

51295887 1466327880166213 2955625836876660736 o

51308556 1466327213499613 5715831383339827200 o

51332205 1466326876832980 1385657583284518912 o

51456702 1466327393499595 1062947342824505344 o

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myilianews.gr είναι μέλος του Online Media

Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

emedia

Το myILIAnews.gr στα Social!