03Απρίλιος2020

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Τον δάγκωσε και του έκοψε ένα δάκτυλο από το χέρι για δύο ευρώ

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Τον δάγκωσε και του έκοψε ένα δάκτυλο από το χέρι για δύο ευρώ

Τον δάγκωσε και του έκοψε ένα δάκτυλο από το χέρι για δύο ευρώ

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, ο Μ. Π. του Θ., κάτοικος Καρπάθου, που κρίθηκε ένοχος πρόκλησης σωματικής βλάβης σε 62χρονο συντοπίτη και συνάδελφό του, σε σωματείο φορτοεκφορτωτών.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με η dimokratiki.gr, φέρεται να προκάλεσε μόνιμη αναπηρία στον 62χρονο, κόβοντάς του τον δείκτη από το αριστερό του χέρι με τα δόντια του, για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα για την τύχη δύο ευρώ από φιλοδωρήματα!

Η υπόθεση εισήχθη μάλιστα προς εξέταση ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου μετά από προσφυγή του θύματος, που διεκδικεί αποζημίωση συνολικού ύψους 181.585,70 ευρώ για βλάβες που υπέστη.

Χθες ενώπιον του δικαστηρίου ο 62χρονος υποστήριξε ότι ο δράστης δεν είχε πρόθεση και δεν σκόπευε να του κόψει το δάκτυλο αλλά ήταν κάτι που έγινε πάνω στον καβγά, με αποτέλεσμα η κατηγορία σε βάρος του να περιοριστεί σε πλημμέλημα.

Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:
Την 21η Δεκεμβρίου 2009 περί ώρα 11:30, ο Ν. Ν. βρισκόταν στο γραφείο του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Καρπάθου, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα.
Στο γραφείο του Σωματείου βρισκόταν και ο πρόεδρος Α. Μ. του Ν., ο οποίος τηλεφώνησε στον Μ. Π., προκειμένου να τον ρωτήσει για την απώλεια χρημάτων, την οποία είχε επανειλημμένως διαπιστώσει σε τακτά χρονικά διαστήματα από το ταμείο φιλοδωρημάτων των φορτοεκφορτωτών.

Μετά την παρέλευση είκοσι περίπου λεπτών από την ολοκλήρωση της τηλεφωνικής κλήσης, προσήλθε ο Μ. Π. στο γραφείο του σωματείου, όπου ο πρόεδρος Α. Μ. του έκανε συστάσεις, να μην επαναλάβει την παρακράτηση μέρους των φιλοδωρημάτων από το κοινό ταμείο που διατηρεί το σωματείο, γεγονός το οποίο είχε καταγγείλει στον πρόεδρο του σωματείου ο Ν. Ν.. Ο Μ. Π., ενοχληθείς εντόνως από την καταγγελία, σήκωσε μία καρέκλα και την έριξε προς το μέρος του Ν. Ν. και του επιτέθηκε, πιάνοντάς του το αριστερό χέρι και δαγκώνοντας με το στόμα του τον δείκτη με δύναμη, με αποτέλεσμα να κόψει το δάκτυλο και στη συνέχεια να το φτύσει στο έδαφος. Το πρόσωπό του γέμισε με αίμα από το κομμένο δάχτυλο του θύματος.

Στη συνέχεια, ο Ν. Ν. μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου, όπου και διαπιστώθηκε η απώλεια της πρώτης φάλαγγας του δείκτη αριστερής χειρός. Η αναπηρία του παθόντος χαρακτηρίστηκε από τον ιατροδικαστή ως μόνιμη.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος λογομάχησε αρχικά με τον Ν. N., καθώς ο τελευταίος τον συκοφάντησε με τις ψευδείς καταγγελίες του προς τον πρόεδρο του σωματείου, ενώ στη συνέχεια μεταξύ εκείνου και των Μ. N. και Α. Μ. σημειώθηκε συμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μ. Π. αμυνόμενος στα χτυπήματα που του κατέφεραν, χωρίς να το καταλάβει, δάγκωσε το δάχτυλο του Ν. Ν..

Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου παρέστη ο δικηγόρος κ. Μηνάς Τσέρκης και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής η δικηγόρος κ. Νατάσσα Χριστοδούλου.

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myilianews.gr είναι μέλος του Online Media

Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

emedia

Το myILIAnews.gr στα Social!