08Δεκέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Ηλεία | Ηλεία Ενημέρωση | Πύργος: Επίσημη "πρώτη" για το διώροφο τουριστικό λεωφορείο στο κέντρο της πόλης [PHOTOS]

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Πύργος: Επίσημη "πρώτη" για το διώροφο τουριστικό λεωφορείο στο κέντρο της πόλης [PHOTOS]

Την εμφάνισή του

έκανε το απόγευμα της Τρίτης 16 Ιουλίου το διώροφο τουριστικό λεωφορείο στο κέντρο της πόλης του Πύργου

Παρόντες στην πρώτη βόλτα του λεωφορείου ήταν ο Δήμαρχος Πύργου κ.Γαβρίλης Λιατσής, η Αντιδήμαρχος κα Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Δημήτρης Μεσσαλάς, o πρόεδρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύργου «Απόλλων» κ.Θανάσης Δασκόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ.Κώστας Πετρόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών κ.Κώστας Αθανασόπουλος και ο πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ κ.Μιχάλης Αποστολόπουλος, ενώ ταυτόχρονα η Φιλαρμονική παιάνιζε μελωδίες.

Σύμφωνα με τον Δήμο, οι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου, ενώ θα έχουν στη διάθεσή τους ελεύθερο χρόνο στην αγορά του Πύργου και κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει προγραμματιστεί να γίνονται 5 δρομολόγια.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πύργου κ.Γαβρίλης Λιατσής ανέφερε:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον Πύργο, έστω και αν ήταν λίγο βροχερή. Είναι η μέρα που συνειδητοποιούν όλοι ότι ο Πύργος είναι τόπος προορισμού, ότι ο Πύργος έχει ανθρώπους να διεκδικούν. Είναι εδώ ο πρόεδρος του Εμπορικύ Συλλόγου, ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής, ο Πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ, ο Γενικός Γραμματέας του Πύργου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είμαστε όλοι εδώ. Απόψε η πόλη ξυπνάει και λέει "θέλουμε να επιβιώσουμε". Μετά τους σεισμούς του '93 η πόλη πεινάει. Ανακυκλώνει τα ίδια χρήματα που έχουμε στις τσέπες μας. Θέλουμε τουρίστες. Σήμερα, αν κάποιοι δεν εμπόδιζαν αυτό το αυτοκίνητο, θα είχε φέρει 500 τουρίστες στην πόλη μας. Αύριο θα έρθουν και άλλα αυτοκίνητα. Θα καταλάβουμε όλοι ότι ο Πύργος πλέον είναι μια όμορφη πόλη που μπορεί να γίνει τόπος προορισμού.
Η νέα Δημοτική Αρχή πιστεύω ότι δεν θα έχει καμία αντίρρηση να περπατήσει αυτό το δρόμο της προόδου και εύχομαι να τα καταφέρει καλύτερα απ'ότι τα καταφέραμε εμείς.
Όμως σήμερα είναι μια μέρα ξεχωριστή. Το διώροφο λεωφορείο είναι στην είσοδο του ιστορικού μας κέντρου, ένα ιστορικό κέντρο που από εδώ και στο εξής θα φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες. Έστω και κάποιοι με πολύ ελαστική συνείδηση στο τι είναι σωστό και δίκαιο, σήμερα και αύριο και μεθαύριο, ίσως να θελήσουν να υποδείξουν, στο τέλος όμως να νικήσει ο κόσμος του Πύργου και ήδη η πόλη νίκησε.»

IMG 0781

IMG 0782

IMG 0792

IMG 0794

IMG 0798

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!