03Απρίλιος2020

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Ηλεία | Ηλεία Ενημέρωση | Αμαλιάδα, η πόλη του ντοκιμαντέρ!

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Αμαλιάδα, η πόλη του ντοκιμαντέρ!

Με τα μέλη της

Κριτικής Επιτροπή του Kids & Docs που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης

Σε πόλη του παιδικού ντοκιμαντέρ, αναδεικνύεται η Αμαλιάδα, αφού τα τελευταία πέντε χρόνια φιλοξενεί, με ιδιαίτερη επιτυχία, το διαγωνιστικό τμήμα Kids & Docs στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους. Και φέτος οι προβολές των παιδικών ντοκιμαντέρ πραγματοποιούνται στο CineCinemaενώ υπάρχει κριτική επιτροπή που αξιολογούν τις ταινίες –ντοκιμαντέρ και αποτελείται από τους ReinholdT. Schoffelπρόεδρος, JaroslavaHynstova, MartaKraus, Βούλα Παπαγιάννη, Άγγελο Κοβύτσο και Αδαμαντία Ζαφειροπούλου, γραμματέας. Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, υποδέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ήλιδας κ Γιάννης Λυμπέρης. Καλωσορίζοντάς τους ο Δήμαρχος, τους ευχαρίστησε για την προσπάθεια που κάνουν μέσω των ντοκιμαντέρ να δείξουν στους νέους ανθρώπους τους «δρόμους» της ζωής που «ανοίγεται μπροστά τους». Ο κ Λυμπέρης, στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή του έκανε αναφορά και στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, καλώντας τους Ευρωπαίους μέλη της Επιτροπής, να βοηθήσουν με τα ντοκιμαντέρ τους, τόσο τους ανθρώπους που «ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους» όσο και την «Ελλάδα που κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει όλους αυτούς τους ανθρώπους σε μια δύσκολη για μας οικονομική περίοδο». Παίρνοντας το λόγο ο ReinholdT. Schoffelπρόεδρος της Επιτροπής, είπε πως «αποστολή της επιτροπής και των συντελεστών των ντοκιμαντέρ είναι να δείξουν στα παιδιά το δρόμο προς την προσωπική τους επιτυχία». Δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στην Αμαλιάδα, αφού όπως τόνισε «είναι μια ιδιαίτερα φιλόξενη πόλη για το παιδικό ντοκιμαντέρ».

Να σημειωθεί ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την κριτική επιτροπή βοηθούν και μαθητές σχολείων του Δήμου Ήλιδας που θα συμβάλλουν στο να επιλεγούν οι καλύτερες.

il3

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myilianews.gr είναι μέλος του Online Media

Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

emedia

Το myILIAnews.gr στα Social!