19Ιανουάριος2020

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Ενοχή Σώρρα μόνο για απόπειρα απάτης ζητά η εισαγγελέας - Απαλλαγή για τους 22 κατηγορούμενους

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Ενοχή Σώρρα μόνο για απόπειρα απάτης ζητά η εισαγγελέας - Απαλλαγή για τους 22 κατηγορούμενους

Αν το δικαστήριο υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση, ο Αρτέμης Σωρρας ενδέχεται να βρεθεί εκτός φυλακής

Την απαλλαγή 22 κατηγορουμένων και την ενοχή του Αρτέμη Σώρρα μόνο για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βαρος του Δημοσίου πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κρίνοντας πως ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις» αποπειράθηκε μόνος του να εξαπατήσει το ελληνικό Δημόσιο, χωρίς τη συνδρομή κάποιας εγκληματικής οργάνωσης και δίχως να προκύψει ότι προχώρησε σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η κατάρρευση των κατηγοριών κατά την εισαγγελέα επήλθε από το ότι δεν προέκυψε οικονομική ζημία, στοιχείο απαραίτητο για την ύπαρξη απάτης, ενώ σχολιάζοντας τα περίφημα «εξώδικα Σώρρα», που χιλιάδες οφειλέτες κατέθεσαν σε δημόσιες υπηρεσίες, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε το Δημόσιο να εξοφληθεί από τα χρήματα που διαχειριζόταν ο Αρτ. Σώρρας, η εισαγγελέας επεσήμανε: «Οι οφειλές ήταν ήδη ληξιπρόθεσμες κατά την κατάθεση των εξωδίκων. Οι επίμαχοι οφειλέτες αντιμετωπίστηκαν όπως και οι υπόλοιποι. Η μόνη συνέπεια ήταν ότι έπρεπε να συγκεντρώσουν τις εξώδικες δηλώσεις. Δεν προκύπτει άμεση ζημία του Δημοσίου, καθώς δεν προέκυψε ότι οι φορολογούμενοι είχαν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν και δεν το έκαναν».

Κατά συνέπεια, εφόσον κατά την εισαγγελέα ο Σωρρας μόνος υπέβαλλε την πρόταση για τη δανειοδότηση της χώρας και παρέστησε ψευδή γενοτότα προκειμένου να αποκομίσει περιουσιακό όφελος, «πρέπει να κριθεί ένοχος για απόπειρα απάτης κατά του Δημοσίου, καθώς δεν ολοκληρώθηκε η πράξη, ανεξάρτητα της βούλησής του, αφού διαπιστώθηκε το ψευδές των ισχυρισμών του».

Μάλιστα, αναφερόμενη στην αίτηση δανειοδότησης της χώρας ύψους 600 δισεκ. δολαρίων, που κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλαδος, σχολίασε ότι «έγινε έρευνα από τις δημόσιες υπηρεσίες και προέκυψε ότι προκειται περί απάτης, αφού με έγγραφό του το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι τα χρεωστικά ομόλογα είναι προϊόν απάτης και συνιστούσε σε παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφία. Εγινε πολυεπίπεδος έλεγχος. Ο Σώρρας παρουσίαζε ότι διέθετε τον πλούτο των 11 πλουσιότερων ανθρώπων παγκοσμίως».

ethnos.gr

photo: Eurokinissi

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!