20Φεβρουάριος2020

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Ηλεία | Ηλεία Ενημέρωση | Πύργος: Παρουσιάζονται οι «Μύθοι περί ασφαλών φυτοφαρμάκων» του Andre Leu

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Πύργος: Παρουσιάζονται οι «Μύθοι περί ασφαλών φυτοφαρμάκων» του Andre Leu

Εκδόθηκε στα ελληνικά

το βιβλίο "Οι μύθοι περί ασφαλών φυτοφαρμάκων" του Αυστραλού βιοκαλλιεργητή και τ. προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας (IFOAM), Andre Leu από τον Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής - ΣΥΒΑΑ.

Ο συγγραφέας παραθέτει ένα μεγάλο πλήθος έγκριτων επιστημονικών ερευνών που αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί των εταιρειών παραγωγής φυτοφαρμάκων και των ρυθμιστικών Αρχών σχετικά με τα φυτοφάρμακα δεν είναι καθόλου αυτό που φαίνονται. Αποδίδοντας την τεχνική ορολογία με απλούς όρους, ο Leu αποδομεί τους πέντε πιο συχνά επαναλαμβανόμενους μύθους σχετικά με την ασφάλεια των φυτοφαρμάκων και τους καταρρίπτει χρησιμοποιώντας επιστημονικά δεδομένα: Ότι δηλαδή είναι εξονυχιστικά ελεγμένα, τα υπολείμματα τους είναι ασφαλή σε μικρές ποσότητες, διασπώνται και τα προϊόντα της διάσπασης είναι ακίνδυνα, ελέγχονται από αξιόπιστες αρχές, είναι απαραίτητα για την καλλιέργεια.  

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον ίδιο τον συγγραφέα σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πύργο και θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Στον Πύργο, η παρουσίαση με συνέντευξη τύπου θα γίνει την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου ώρα 13:00 στο Δημαρχείο.

Η εκδήλωση οργανώνεται, από την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Ηλείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου-Ολυμπίας

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!