19Φεβρουάριος2020

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Ηλεία | Ηλεία Ενημέρωση | Αμαλιάδα: Αύριο Σάββατο «Ανακαλύπτουμε και στηρίζουμε τις Παιδικές Δεξιότητες»

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Αμαλιάδα: Αύριο Σάββατο «Ανακαλύπτουμε και στηρίζουμε τις Παιδικές Δεξιότητες»

Στο πλαίσιο των δράσεων

υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων που στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους), η Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ξεκινά την υλοποίηση της πρώτης δράσης με θέμα «Ανακαλύπτουμε και στηρίζουμε τις Παιδικές Δεξιότητες», ένα πρόγραμμα που έχει ως επίκεντρο παιδιά ηλικίας 4 εώς 8 ετών.

Με απώτερο στόχο την αναστολή των κοινωνικών ανισοτήτων η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης, έγκαιρης παρέμβασης, στήριξης και αυτοεκτίμησης για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, συμβάλλουν τα μέγιστα στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη του παιδιού

Στόχος της προσέγγισης είναι η αξιολόγηση της ομιλίας, του λόγου και της επικοινωνίας ώστε σε ένα πρώτο επίπεδο να πραγματοποιηθεί πρώιμη ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών ή αναπτυξιακών διαταραχών.

Η αξιολόγηση πλαισιώνεται από καθοδήγηση και ψυχοκοινωνική στήριξη των γονέων/ κηδεμόνων, δράσεις δημιουργικής έκφρασης όπως εργαστήρια κεραμικής και ζωγραφική για τα ίδια τα παιδιά καθώς και βιωματικές και εκπαιδευτικές δράσεις για μεγάλους και μικρούς όπως παραστάσεις.

Η πρώτη δράση του προγράμματος για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 15/02/2020 στην πόλη της Αμαλιάδας.
Πρόκειται για ένα εργαστήρι ζωγραφικής και κεραμικής στο χώρο «Καλλιτεχνείο» , της εικαστικού κας.Αλίκης Τσιφτσοπούλου.

Συγκεκριμένα στις 13.30 ξεκινήσει το πρόγραμμα κεραμικής ενώ στις 15.30 το αντίστοιχο πρόγραμμα ζωγραφικής.

Για πληροφορίες στο τηλ 2621030087 και στο email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">

afisa

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!