30Μάρτιος2020

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Ηλεία | Ηλεία Ενημέρωση | Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημ.σχολείου Χελιδονιού: Διαμαρτυρία για την απομάκρυνση δασκάλου

Οι Εξελίξεις στην Ελλάδα - Ειδήσεις τελευταία νέα και επικαιρότητα

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημ.σχολείου Χελιδονιού: Διαμαρτυρία για την απομάκρυνση δασκάλου

Το Δημ. Σχολείο

Χελιδονιού λειτουργεί ως διθέσιο σχολείο με δύο αναπληρωτές δασκάλους. Χτες 19 Φεβρουαρίου του 2020 και έχοντας ήδη διανύσει 7 μήνες σχολικής λειτουργίας και έχοντας ξεπεράσει τα μισά της σχολικής χρονιάς, ενημερωθήκαμε ότι ο ένας εκ των δύο εκπαιδευτικών του σχολείου θα αποχωρήσει από τη σχολική μονάδα προκειμένου να καλύψει άλλο κενό σε δημοτικό σχολείο του νομού. Αφού ήρθαμε σε επαφή με την αναπληρώτρια διευθύντρια εκπαίδευσης Κ. Ασημακοπούλου Σωτηρούλα ενημερωθήκαμε ότι για τις επόμενες 10 μέρες στο σχολείο θα υπάρχει μόνο ένας εκπαιδευτικός και έκτοτε θα επιστρέψει στη σχολική μονάδα η οργανικά τοποθετημένη μόνιμη εκπαιδευτικός, η οποία επιστρέφει από άδεια κύησης. Θεωρούμε άδικο να μείνουν τα δικά μας παιδιά χωρίς δάσκαλο για 10 μέρες για να αποκτήσουν δάσκαλο τα παιδιά κάποιου άλλου χωριού. Με ποιο κριτήριο? Επίσης, θεωρούμε εξίσου άδικο το γεγονός 3 μήνες πριν τη λήξη του σχολικού έτους τα παιδιά να αλλάξουν δάσκαλο. Είναι αντιπαιδαγωγικό, διαταράσσεται η σύνθεση του σχολείου και η ψυχοσύνθεση των παιδιών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε προβλήματα στο σχολείο του χωριού μας. Μια δεν στέλνουνε δάσκαλο, την άλλη μας αφήνουν χωρίς βιβλία και τώρα να μας συμβαίνει αυτό.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, κατόπιν συζητήσεως, ομόγωνα αποφασίσαμε να μην στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο για τις επόμενες μέρες. Κύριο αίτημά μας να μην διαταραχθεί η λειτουργία του σχολειου και να μην μετακινηθεί κανείς από τους ήδη υπάρχοντες εκπαιδευτικούς, ώστε αυτό να μην έχει αντίκτυπο στα παιδιά μας.

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myilianews.gr είναι μέλος του Online Media

Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

emedia

Το myILIAnews.gr στα Social!