13Νοέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Πανελλαδικές 2019 | Βάσεις 2018: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για την ανακοίνωση

Πανελλαδικές 2019 - Θέματα & Απαντήσεις

Βάσεις 2018: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για την ανακοίνωση

Η αγωνία των υποψηφίων στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις είναι στο κόκκινο αφού μένουν λίγες μέρες μέχρι να ανακοινωθούν τα μόρια για την εισαγωγή σε ΑΕΙ κκαι ΤΕΙ της χώρας. Τα dikaiologitika news όπως κάθε χρόνο θα καλύψουν λεπτό προς λεπτό την σημαντική αυτή στιγμή για τις ζωές των υποψηφίων

Οι εκτιμήσεις πλέον δεν φαίνεται να έχουν καμία αξία για τους υποψηφίους, αφού είναι σε απόσταση αναπνοής η ανακοίνωση τους. Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την ημέρα που θα βγουν, φαίνεται πως απέχει ελάχιστα και αναμένεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τις βάσεις 2018 να βγουν με μία μικρή καθυστέρηση, δηλαδή υπολογίζουν μετά τις 27 Αυγούστου αλλά πληροφορίες του dikaiologitika news θέλουν ως επικρατέστερη ημέρα ανακοίνωσης την ερχόμενη Δευτέρα. χωρίς να αποκλείεται η ανακοίνωση τους ακόμη και την Παρασκευή 24 Αυγούστου. Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ειδικό ποσοστό θέσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων από τις περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Κω που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, εκκρεμότητα που ολοκληρώθηκε και άναψε το πράσινο φως για την ανακοίνωση τους, μετα την δημοσιεύση της στην «Διαύγεια».

Παράλληλα πριν από δύο ημέρες ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα των προκαταρκτικών εξετάσεων για τις στρατιωτικές σχολές, τις αστυνομικές σχολές, τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, και την Πυροσβεστική Ακαδημία. Το γεγονός αυτό επίσης δίνει το πράσινο φως για την ανακοίνωση τους.

Η ανακοίνωση των βάσεων θα σημάνει για τους επιτυχόντες την έναρξη της φοιτητικής τους ζωής ενώ θα ξεκινήσει ο αγώνας για την αναζήτηση φοιτητικής στέγης, για όσους τουλάχιστον θα εισαχθούν σε σχολή, μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Όπως και πέρσι το που πέτυχαν, οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να το δουν στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr ενώ θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας.

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι πληκτρολογώντας στην πλατφόρμα τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο) θα μπορούν να δουν την σχολή που έχουν πετύχει την εισαγωγή τους. Το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει τα μόρια εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από νωρίς το πρωί και έτσι δεν θα χρειαστεί να περιμένουν αγωνιωδώς πάνω από τους υπολογιστές τους μέχρι το μεσημέρι όπως έγινε με την ανακοίνωση των βαθμολογιών.

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην ανακοίνωση των βαθμολογιών τον Ιούνιο η πλατφόρμα results.it.minedu.gov.gr, λόγω της μεγάλης ταυτόχρονης επισκεψιμότητας παρουσίασε προβλήματα, με αποτέλεσμα πολλοί υποψήφιοι για ώρες να προσπαθούν να δουν τους βαθμούς τους αλλά χωρίς αποτέλεσμα...

dikaiologitika.gr

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!