20Νοέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ελλάδα | Πανελλαδικές 2019 | Νέες Πανελλαδικές: Αυτό είναι το τελικό σχέδιο Γαβρόγλου για τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Πανελλαδικές 2019 - Θέματα & Απαντήσεις

Νέες Πανελλαδικές: Αυτό είναι το τελικό σχέδιο Γαβρόγλου για τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

To τελικό πολυνομοσχέδιο

του Υπουργείου Παιδείας αποτελείται από 180 άρθρα

Ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας το τελικό σχέδιο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις βάζοντας τέλος στην αναμονή χιλιάδων μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από του υπουργείο Παιδείας.

Η θέσπιση 4 κατευθύνσεων με 4 μαθήματα προς εξέταση, το ωρολόγιο πρόγραμμα και, κυρίως, η δημιουργία τμημάτων ελεύθερης πρόσβασης αποτελούσαν τις βασικές αρχές του νέου συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και του Νέου Λυκείου.

Αν και οι προθέσεις του υπουργείου είναι γνωστές από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο υπουργός Παιδείας , Κώστας Γαβρόγλου, έκανε σχετικές ανακοινώσεις, η τελική μορφή που θα έχει το νέο πλαίσιο εισαγωγής στα ΑΕΙ οριστικοποιήθηκε πριν από λίγο μετά από χρόνιο «κόψε-ράψε» για τις συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ αλλά και για το νέο σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι διατάξεις που αφορούν στο νέο σύστημα εισαγωγής και τη νέα Γ’ Λυκείου, καθώς και τις συνέργειες Πανεπιστημίων ΤΕΙ.

eleftherostypos.gr

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!