22Οκτώβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Διανεμήθηκαν κάδοι κομποστοποίησης στα Δημοτικά Σχολεία Λαμπετίου και Σαλμώνης

Ηλεία Ειδήσεις-Ενημέρωση, Ηλειακά Νέα

Διανεμήθηκαν κάδοι κομποστοποίησης στα Δημοτικά Σχολεία Λαμπετίου και Σαλμώνης

Διανεμήθηκαν κάδοι κομποστοποίησης στα Δημοτικά Σχολεία Λαμπετίου και Σαλμώνης

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανακύκλωσης του Δήμου Πύργου κ. Διονύσιος Μπέλτσος

επισκέφτηκε την Παρασκευή 6.11.2015, το 8ο Δημοτικό Σχολείο και ενημέρωσε τους μικρούς μαθητές για την ανακύκλωση μοιράζοντας σακούλες ανακύκλωσης και ενημερωτικό υλικό.

Επίσης ανέλυσε στους δάσκαλους και στους μικρούς μαθητές την αξία της κομποστοποίησης και τον τρόπο που επιτυγχάνεται. Παρέδωσε στο σχολείο έναν κομποστοποιητή προκειμένου οι μικροί μαθητές από την θεωρία να εξοικειωθούν και με την πράξη της κομποστοποίησης.

Επιπλέον, στα πλαίσια της δημιουργίας λαχανόκηπου, στο Δημοτικό Σχολείο Σαλμώνης, παραδώθηκε κομποστοποιητής και η κ. Όλγα Βενιζέλου ενημέρωσε τους δασκάλους και τους μαθητές για τον τρόπο χρήσης του.

Οι επισκέψεις του Αντιδήμαρχου θα συνεχιστούν στα σχολεία της πόλης με σκοπό την σωστή πληροφόρηση σε θέματα ανακύκλωσης και ενημέρωσης για την προώθηση της κομποστοποίησης.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Δήμο Πύργου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο στον 1ο όροφο, μπορούν οι δημότες που ενδιαφέρονται για την κομποστοποίηση, να υποβάλουν αίτηση για την προμήθεια οικιακού κομποστοποιητή, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους ίδιους.

Εντός του Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο ημερίδες με θέμα την κομποστοποίηση και θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια προς ενημέρωση των δημοτών μας.

IMG 20151106 113520

IMG 20151106 114631

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!