18Φεβρουάριος2020

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: «Επίκαιρη Ερώτηση για το μέλλον του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΟΛΥΜΠΙΑ για Παιδιά και Νέους»

Ηλεία Ειδήσεις-Ενημέρωση, Ηλειακά Νέα

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: «Επίκαιρη Ερώτηση για το μέλλον του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΟΛΥΜΠΙΑ για Παιδιά και Νέους»

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: «Επίκαιρη Ερώτηση για το μέλλον του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΟΛΥΜΠΙΑ για Παιδιά και Νέους»

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, σχετικά με την ανάγκη ολοκληρωμένης στήριξης από μέρους της Πολιτείας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας πραγματοποιείται εδώ και 18 χρόνια στον Πύργο του Νομού Ηλείας και με εμβέλεια σε όλη την Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο. Διοργανώνεται από το «Νεανικό Πλάνο» (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) και δεν αποτελεί αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο. Οι δαπάνες της λειτουργίας του καλύπτονται κατά το μεγαλύτερο μέρος τους από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και το Νεανικό Πλάνο ενώ ένα μικρότερο μέρος καλύπτεται από τις χορηγίες ή ενισχύσεις άλλων φορέων.

Όλες οι ταινίες στο διαγωνιστικό πρόγραμμα (προερχόμενες από 43 χώρες) διαπνέονται από τις αρχές που έχουν θεσπίσει η UNICEF και η UNESCO για τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο.

Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους θα διεξαχθεί και φέτος από τις 28 Νοεμβρίου ως τις 5 Δεκεμβρίου 2015. Η φετινή διοργάνωση χρήζει άμεσης οικονομικής ενίσχυσης, αλλά η εν γένει λειτουργία του απαιτεί θεσμική υποστήριξη από την Πολιτεία, καθώς είναι το μοναδικό στο είδος του σε εθνικό επίπεδο και απολύτως καταξιωμένο σε διεθνή κλίμακα.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ερωτώμενου Υπουργείου έχει εκφραστεί ρητώς η βούληση για σύναψη και υπογραφή προγραμματικής σύμβασης πολυετούς διάρκειας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Φεστιβάλ.

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον κ. Υπουργό εάν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε σύναψη και υπογραφή της παραπάνω Προγραμματικής Σύμβασης για την διασφάλιση της άρτιας και πολυετούς λειτουργίας του.

Η επίκαιρη ερώτηση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων την Πέμπτη 12/11/2015 και ώρα 09:30.

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!