18Φεβρουάριος2020

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | 4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Με επιτυχία η 6η Εθελοντική Αιμοδοσία

Ηλεία Ειδήσεις-Ενημέρωση, Ηλειακά Νέα

4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Με επιτυχία η 6η Εθελοντική Αιμοδοσία

4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Με επιτυχία η 6η Εθελοντική Αιμοδοσία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου η 6η Εθελοντική Αιμοδοσία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου.

Το σχολείο, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και με την αρωγή του Αιμοδοτικού Σταθμού του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, πραγματοποίησε εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του σχολείου με σκοπό να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος του σχολείου και ταυτόχρονα να παρακινηθούν οι συμπολίτες μας να προχωρούν σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Με αυτό τον τρόπο προσφέρεται απλόχερα, ανεκτίμητη βοήθεια σε συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

Χρειάζονται μόνο 10 λεπτά από τη ζωή μας.

Ο κ.Αλεξόπουλος Διονύσης, Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, δήλωσε στο myilianews.gr:

"Το σύγχρονο σχολείο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και υλοποιεί δράσεις πέρα από το στενό αναλυτικό πρόγραμμα, που συμβάλλουν στη διαμόρφωση θετικών δράσεων για την αντιμετώπιση μεγάλων κοινωνικών και άλλων προβλημάτων.
Στα πλαίσια αυτά, το σχολείο μας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων σήμερα κάνει την 6η Εθελοντική Αιμοδοσία με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να διαδώσει την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και να συμβάλλει στο μέτρο που μπορεί στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος που έχουμε ως κοινωνία, της σύλληψης αίματος.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές αιμοδότες που κάθε φορά ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας και προσφέρουν αίμα βοηθώντας συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και να καλέσω όσους δεν έχουν τολμήσει να κάνουν αυτό το βήμα να δοκιμάσουν, δεν είναι τίποτα, ως προς την προσπάθεια, την κίνηση που κάνει ο καθένας, είναι όμως πάρα πολύ σημαντικό για αυτούς που έχουν ανάγκη και παίρνουν το αίμα."

Με τη σειρά της η κα.Σκούτα Αγλαΐα, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, τόνισε:

"Σήμερα διοργανώνεται μαζί με το σχολείο η 6η εθελοντική αιμοδοσία. Η προσέλευση του κόσμου είναι ικανοποιητική, βέβαια πάντα περιμένουμε και περισσότερους.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο αιμοδότης κάνει ένα σημαντικό δώρο ζωής στο συνάνθρωπό του. Το αίμα δεν αγοράζεται, δεν φτιάχνεται σε εργαστήρια, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να δωρίζεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Επειδή οι ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες, όποιος μπορεί, καλό θα είναι να δώσει αίμα.
Μαζεύτηκαν πάνω από 15 μονάδες αίμα.
Αυτή την εποχή, επειδή υπάρχουν πάρα πολλές λοιμώξεις, αρκετοί πιθανοί αιμοδότες αποκλείστηκαν. Το καλοκαίρι ίσως είναι μια πιο καλή εποχή.
Πάντα ευελπιστούμε και στοχεύουμε σε μεγαλύτερο αριθμό."

IMG 5654

IMG 5658

IMG 5663

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!