14Δεκέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Πύργος: Το Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έκοψε την πίτα του [PHOTOS]

Ηλεία Ειδήσεις-Ενημέρωση, Ηλειακά Νέα

Πύργος: Το Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έκοψε την πίτα του [PHOTOS]

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

έκοψε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου στο Επαρχείο το Παράρτημα Πύργου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Την πίτα ευλόγησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας π.Ηλίας Παπαγγελής.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του παραρτήματος Πύργου κ. Νίκος Σιάννης ο οποίος ανέφερε:

«Θέλω να σας καλωσορίσω όλους, πρώτον τις παλαιές κυρίες που έχουμε εγγεγραμμένες ως νοσηλεύτριες ή εθελόντριες, όπως επίσης θέλω να καλωσορίσω και τα νέα μέλη που έχουν γραφτεί τόσο στον Πύργο όσο και στην Αμαλιάδα που έχουμε την τιμή να έχουμε και τον πρόεδρο της Αμαλιάδας κ.Αχιλλεόπουλο στην παρέα μας.
Είμαι της άποψης ότι σε αυτό το Εθελοντικό Σώμα θα πρέπει να γράφονται καινούριοι άνθρωποι που έχουν διάθεση προσφοράς. Οι δε παλαιότεροι έχουν την υποχρέωση να μαθαίνουν τους νεότερους το τι πρέπει να κάνουν, εκτός από τα σχολεία που θα περάσουν.»

Από τη μεριά του ο π.Ηλίας Παπαγγελής ανέφερε:

«Θέλω να μεταφέρω ολόθερμες ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.Γερμανού τόσο προς τον πρόεδρος του παραρτήματος του ΕΕΣ όσο και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και προς όλους εσάς για μια καλή χρονιά. Εγώ θα προσθέσω μια σκέψη. Ο χρόνος είναι ακίνητος. Λέμε 2019 τώρα, ο χρόνος είναι σαν τον αργαλιό που έχει τα υφάντια του και όλα και έρχεται κάποια στιγμή ο μεγάλος καλλιτέχνης και λέει "εδώ τις φτιάξατε;". Αν έχουμε καλά υφαντά, αν έχουμε ωραίες κουβερτες έρχεται και επιβραβεύει. Ο χρόνος είναι ένας αργαλιός που δουλεύει ο καθένας μας και γι'αυτό λέμε ότι ο Θεός δεν μετράει τα χρόνια, αλλά τα ζυγίζει. Εύχομαι με όλη μου την καρδιά στον πρόεδρο και σε όλα τα μέλη του ΔΣ, μιας και είναι και καινούριοι τώρα να έχουν καλούς καρπούς.
Καλό είναι το νέο ΔΣ να τιμήσει και όλα τα μέλη τα κεκοιμημένα που έχουν φύγει από τον κόσμο τούτο, γιατί ο πολιτισμός είναι να αγαπάς κάποιον όταν δεν τον έχεις ανάγκη και όλα τα μέλη που έχουν φύγει από τον κόσμο ετούτο κάποια μέρα που θα αποφασίσει το ΔΣ, να κάνουμε ένα μνημόσυνο για όλα τα μέλη εκείνα τα οποία έχουν φύγει από ετούτη εδώ τη ζωή. Καλή χρονιά και να είστε όλοι καλά.»

Το Δήμο Πύργου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος κα Ανδριάνα Αγγελακοπούλου η οποία ανέφερε:

«Ο Δήμαρχος συγχαίρει την εκδήλωση αυτή και εύχεται το καινούριο ΔΣ να είναι καλά με πολλές δράσεις και αγάπη προς τους συμπολίτες μας.
Ήθελα να επισημάνω ότι το ΄93 που έγιναν οι σεισμοί ο Δήμαρχος κ.Γαβρίλης Λιατσής ήταν πρόεδρος του ΕΕΣ. Είμασταν όλες εμείς εθελόντριες. Όλοι εμείς οι πιο παλιοί τύχαμε σε κακουχίες, σε σεισμούς, σε πυρκαγιές, σε πολλές δυστυχίες για την πόλη μας. Το 2007 ήταν στο νομό μας ότι χειρότερο, προσφέραμε τα πάντα.
Κ.Πρόεδρε να έχετε μια καλή θητεία και εσείς και το Διοικητικό Συμβούλιο.»

Τέλος, από τη μεριά του ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αμαλιάδα κ.Πέτρος Αχιλλεόπουλος ανέφερε:

«Χαίρομαι που είμαι σήμερα εδώ γιατί είναι μια εκδήώση που αφορά το αρχαιότερο σωματείο στην Ελλάδα. Ο ΕΕΣ για όσους δεν το ξέρουν ιδρύθηκε το 1887, πριν από 142 χρόνια. Είναι μέλος του Διεθνούς Κινήματος Εθελοντισμού του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου από 1919. Η ιστορική του προσφορά γνωστή σε όλους. Πέρασε η περίοδος των πολέμων. Ο Ερυθρός Σταυρός όπου υπάρχει φτώχεια, δυστυχία, ανθρώπινος πόνος πρέπει να είναι εκεί.
Ως πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Αμαλιάδας θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ το φίλο πρόεδρο αλλά και όλα τα μέλη του ΔΣ του παραρτήματος Πύργου για δύο πράγματα. Πρώτον, για την άριστη συνεργασία που έχουν τα δύο παραρτήματα, για τις κοινές δράσεις που αναπτύσσονται και αγκαλιάζουν ολόκληρο το νομό αλλά και για την κοινή μας επιδίωξη να βελτιώσουμε τις υποδομές σε υλικοτεχνικά μέσα και δυνατότητες να αναπτύξουμε τα τμήματα των εθελοντών μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να είμαστε την κρίσιμη ώρα, την ώρα της ανάγκης, της φυσικής καταστροφής, να είμαστε εκεί.
Στον πρώτο μήνα της θητείας μας σε Πύργο και Αμαλιάδα απευθύναμε πρόσκληση και έχουμε 178 νέα μέλη εθελοντές ειδικούς συνεργάτες. Θέλω να τους καλωσορίσω στην μεγάλη οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού, να τους ευχαριστήσω γιατί είναι άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις, από όλα τα επαγγέλματα και για όσους δεν το ξέρουν να πω ότι πέρα από τα γνωστά τμήματα των εθελοντών, των διασωστών, των σαμαρειτών, των αδελφών νοσοκόμων, των ναυαγοσωστών που έχει ο ΕΕΣ, φτάχτηκε ένα νέο τμήμα που λέγονται εθελοντές ειδικοί συνεργάτες. Είναι ο υδραυλικός που προσφέρεται να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες με την τε΄χνη που έχει όταν θέλουμε να αλλάξουμε μια βρύση σε έναν φτωχό. Ο ΕΕΣ θα αγοράσει τη βρύση και ο υδραυλικός θα την βάλει. Ο ηλεκτρολόγος, ο δικηγόρος, όλα τα επαγγέλματα.
Καλωσορίζουμε όλα τα νέα μέλη, αλλά θέλω να ξέρετε ότι πέρα από τις διοικήσεις η ψυχή του ΕΕΣ είναι οι εθελοντές. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, είναι η αιχμή του δόρατος. Εκεί που υπάρχει φτώχεια και δυστυχία ή εκεί που υπάρχει φυσική καταστροφή.
Θέλω από την καρδιά μου να τους ευχηθώ καλή δύναμη, καλή επιτυχία στο έργο τους, χρόνια πολλά, δημιουργικό και ευτυχισμένο το 2019.»

Λίγο μετά την κοπή της πίτας έγινε απαγγελία ποιήματος με τίτλο "Ερυθρός Σταυρός" από τον κ.Σάκη Μαντά.

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παραβρέθηκαν πολλά μέλη και φίλοι του Ερυθρού Σταυρού από Πύργο και Αμαλιάδα, η Αντιδήμαρχος Πύργου κα Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Πύργου της αντιπολίτευσης και υποψήφιοι δήμαρχοι Πύργου κ.Γιάννης Αργυρόπουλος και κ.Τάκης Αντωνακόπουλος, εκπρόσωποι των βουλευτών Ηλείας κ.Γιάννη Κουτσούκου και κ.Κώστα Τζαβάρα, η άμισθη Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα εθελοντισμού και στρατιωτικός κα.Ευγενία Χριστοπούλου, κ.α.

IMG 3741

IMG 3760

IMG 3768

IMG 3790

IMG 3800

IMG 3803

IMG 3737

IMG 3812

IMG 3816IMG 3820

IMG 3822a

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!