08Δεκέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας: 8-9 Νοεμβρίου η Προσυνεδριακή Διημερίδα του 14ου Παμπελοποννησιακού Ιατρικού Συνεδρίου

Ηλεία Ειδήσεις-Ενημέρωση, Ηλειακά Νέα

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας: 8-9 Νοεμβρίου η Προσυνεδριακή Διημερίδα του 14ου Παμπελοποννησιακού Ιατρικού Συνεδρίου

Την διενέργεια της

Προσυνεδριακής Διημερίδας του 14ου Παμπελοποννησιακού Ιατρικού Συνεδρίου, ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας κ.Νίκος Κατσαρός, ο Γραμματέας κ.Χρήστος Γιαννικούλης και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος - Πελοποννήσου κ.Περικλής Δουζδαμπάνης.

Στην διημερίδα που θα λάβει χώρα στις 8-9 Νοεμβρίου σε Πύργο και Ολυμπί αντίστοιχα, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Τέξας A&M, College Station και Διευθυντής του Κέντρου Αστροσωματιδιακής Φυσικής του Κέντρου Προχωρημένων Ερευνών (HARC), στο Χιούστον, Τέξας κ.Δημήτριος Νανόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο κ.Κατσαρός ανέφερε:

«Είναι μία επιστημονική εκδήλωση που έχει αναλάβει ο σύλλογος μας και συγκεκριμένα είναι η οργάνωση της προσυνεδριακής διημερίδας του 14 παμπελοποννησιακού συνεδρίου που γίνεται κάθε δύο χρόνια. Είναι ουσιαστικά ένα μίνι συνέδριο και έχει σκοπό να προαναγγείλει επί της ουσίας το συνέδριο.
Αυτή η διαδικασία και η διημερίδα και το συνέδριο γίνεται υπό την σκέπη της Ιατρικής εταιρείας Δυτικής Ελλάδος Πελοποννήσου τον πρόεδρο της οποία έχουμε σήμερα την τιμή να έχουμε μαζί μας είναι κυρίως Δουζδαμπάνης Περικλής

Με τη βοήθεια των υπόλοιπων συλλόγων και της εταιρείας Δυτικής Ελλάδας είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλουμε την πρώτη ανακοίνωση του επιστημονικού προγράμματος του συνεδρίου το οποίο θα διεξαχθεί την 8η και 9η Νοεμβρίου στον Πύργο και στην Ολύμπια αντίστοιχα. Έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε τα επιστημονικά τραπέζια, όπως έχουμε βρει τον κεντρικό μελέτη που θα ανοίξει την προσυνεδριακή διημερίδα.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 8 του μήνα θα γίνει στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

Έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ για την κατάρτιση αυτού του ελκυστικού επιστημονικού προγράμματος όπως επίσης έχουμε κοπιάσει αρκετά για να καταφέρουμε να οργανώσουμε μαζί με ένα γραφείο που έχουμε δώσει το συνέδριο, γιατί η οργάνωση ότι δεν μπορεί να γίνει μόνο από μας. Απαιτεί αδειοδοτήσεις από τον ΕΟΦ και άλλα τεχνικά θέματα τα οποία δεν μπορούμε να τα λύσουμε από, με στόχο να έχουμε και μία επιστημονικά μεγάλη συμμετοχή από τους συναδέλφους που δεν αφορά μόνο στους συναδέλφους του πύργου, αφορά και στους συναδέλφους όλης της Πελοποννήσου, όσοι εξ αυτών Τουλάχιστον θα θελήσουν να είναι παρόντες. Θα προβληθεί ο νομός μας θα προβληθεί η περιοχή μας και ο πύργος και η Αρχαία Ολυμπία κλείνοντας την παρουσίαση

Θα ήθελα δημόσια να καλέσω και τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες αλλά και όλους τους υπόλοιπους που έχουν τη δυνατότητα στην περιοχή μας να συμβάλλουν καθ'οιονδήποτε τρόπο στην καλύτερη διεκπεραίωση αυτού του εγχειρήματος, το οποίο έχει μεγέθη δύσκολα και για τον Ιατρικό Σύλλογο και για την εταιρεία Δυτικής Ελλάδας, αλλά έχει ένα σημαντικό σκοπό ενημερωτικό επιστημονικό, αλλά νομίζω ότι και τέτοιον που θα προωθήσει αυτό που έχουμε να δώσουμε σαν ιστορία και σαν κουλτούρα, σαν Ηλεία.

Θεωρώ ότι δεν γίνονται εύκολα τέτοιες διημερίδες με υψηλά ιστάμενους συναδέλφους παγκοσμίως θα έλεγα και είναι έτσι μία καλή ευκαιρία να αναδείξουμε και την επιστημονική μας οντότητα αλλά και την ιστορία και τις ομορφιές του νομού μας.»

Από τη μεριά του ο κ.Δουζδαμπάνης επεσήμανε:

«Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο τον κ.Κατσαρό και τη δική του πρόθεση να βρίσκομε σήμερα μαζί σας και θα ήθελα πραγματικά να τον συγχαρώ για την αποτελεσματικότητα του για την άψογη διοργάνωση του συνεδρίου, για την επιλογή όλων των θεμάτων που πρόκειται για θεματολογία υψηλού επιστημονικού επιπέδου καθώς και για όλους τους διακεκριμένους επιστήμονες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση του προέδρου, καθώς και του διοικητικού συμβουλίου.

Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο συνέδριο αποτελεί μία μεγάλη απαρχή για τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου και έρχομαι να συνεχίσουν και άλλες τέτοιες προσπάθειες και θεωρώ ότι δεδομένης της μεγάλης επιστημονικής αξίας θα αρμόζει στον Ιατρικό κόσμο του πύργου. Εύχομαι να συμμετάσχει όλος ο Ιατρικός κόσμος και να στηριχθεί και από τους τοπικούς φορείς, έτσι ώστε να αποτελέσει ο πύργος μία νέα πηγή γνώσης.»

Τέλος, ο κ.Γιαννικούλης τόνισε:

«Πρόκειται για μία σημαντική εκδήλωση στην οποία καλούμε όλους τους συναδέλφους της περιοχής του νομού, δηλαδή να συμμετάσχουν και να εγγραφούν και όποιος συνάδελφος θέλει φυσικά και ευρύτερα από την υπόλοιπη Πελοπόννησο.

Είναι μία εκδήλωση της οποία η θεματολογία είναι υψηλού επιστημονικού επιπέδου και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να απευθύνεται σε γιατρούς κατά κύριο λόγο έτσι αυτός είναι ο χαρακτήρας όλων των συνεδρίων και των προσυνεδριακών διημερίδων που διοργανώνουν οι ιατρικοί σύλλογοι μαζί με την ιατρική εταιρεία δυτικής Ελλάδος όλα αυτά τα χρόνια.

Πρωτίστως αφορά την ενημέρωση, την επιμόρφωση, την κατάρτιση των συναδέλφων. Οι συνάδελφοί της περιοχής μας είναι υψηλού επιστημονικού επιπέδου, αλλά πάντα όλοι μας χρειάζεται να ενημερωνόμαστε, να επικαιροποιούμε τις γνώσεις μας, να ερχόμαστε σε επαφή με τις νέες εξελίξεις.

Κατ'εξαίρεση η κεντρική ομιλία που δεν άπτεται της Ιατρικής του κ.Νανόπουλου αυτή θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να είναι ανοιχτή και στο κοινό, ώστε να μπορεί να έρθει να την παρακολουθήσει.

Είναι μία εκδήλωση υψηλών απαιτήσεων στην προετοιμασία της και για αυτό το λόγο χρειαζόμαστε και ζητάμε τη συνδρομή όποιον φορέων μπορούν να βοηθήσουν, των ΟΤΑ της περιοχής μας, των δήμων της περιοχής, της περιφέρειας αλλά και όποιος ιδιώτης πιστεύει ότι ανιδιοτελώς μπορεί να συνδράμει σε αυτό, αφού είναι κάτι το οποίο προβάλλει έτσι κι αλλιώς την περιοχή και συμβάλλει στο κοινό καλό με την ευρύτερη έννοια όλων. Οτιδήποτε προάγει επιστημονικά την περιοχή πιστεύω ότι μόνο σε κοινή ωφέλεια μπορεί να οδηγήσει.»

IMG 1164

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΤΟΥ 14ου ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

8-9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Παρασκευή   8-11-2019  

17:00 - 18:20   Στρογγυλό Τραπέζι : Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ: Τσίρος Γεώργιος - Παπαζαφείρης Προκόπιος

Εισηγητές:

Δεληγιάννης Παρασκευάς   -Γενικός Ιατρός - Επιμ. Β΄  Κ. Υ. Σιμόπουλου

Αργυροπούλου Αργυρώ – Γενικός Ιατρός- Επιμ. Β΄ - Κ.Υ. Γαστούνης

Ραυτοπούλου Ολυμπία- Γενικός Ιατρός - Επιμ. Α΄- Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας

Γερακίτη Βασιλική –Γενικός Ιατρός- Επιμ. Β΄ - Κ.Υ. Ανδρίτσαινας

18:30   - 19:30   Στρογγυλό Τραπέζι: Σύνδρομο οστικής ευθραυστότητας ηλικιωμένων

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ: Τερζόπουλος Νικόλαος - Δημόπουλος Νικόλαος

Εισηγητές:

Γκανταϊφης Νικόλαος - Ορθοπαιδικός - Επιμ. Α΄ Ν. Μ. Πύργου Γ.Ν. Ηλείας

Μπουγιουκλής Δημήτριος - Ορθοπαιδικός  - Επιμ. ….Ν.Μ. Πύργου Γ.Ν. Ηλείας

Κουρέας Γεώργιος - Ορθοπαιδικός

Τριανταφυλλόπουλος Ιωάννης- Επικ. Καθηγητής  Ορθοπαιδικής – Ειδικός στις παθήσεις μυοσκελετικού συστήματος  

Παναγιωτακόπουλος Θεόδωρος - Φυσικοθεραπευτής

19:40   - 20:30   Χαιρετισμοί:  

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ: Κατσαρός Νίκος  -   Δουζδαμπάνης Περικλής

20:30 - 21:15   Κεντρική Ομιλία από τον κ. Δημήτριο Νανόπουλο   Καθηγητή στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Τέξας A&M, College Station,   Διευθυντή του Κέντρου Αστροσωματιδιακής Φυσικής του Κέντρου Προχωρημένων Ερευνών (HARC), στο Χιούστον, Τέξας

21:30   Δείπνο  

Σάββατο 9- 11 - 2019

ΠΡΟΔΡΕΙΟ:   Τσιρώνη Μαρία - Αγαλιανού Μαρία

09:00 -10:15 Στρογγυλό Τραπέζι - Φυσιατρικό

Εισηγητές:

Μπάκας Ελευθέριος , Φυσίατρος, π. Συντονιστής Διευθυντής του Τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Γ.Ν. Αθηνών ΚΑΤ

Δημητρακόπουλος Σταύρος - Φυσίατρος

Αλτάνης Θεόδωρος -Φυσίατρος

10:20 - 11:30   Στρογγυλό Τραπέζι: Γαστρεντερολογικό

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ: Θωμόπουλος Κωνσταντίνος - Γιαννικούλης Χρήστος

Εισηγητές:

Γεώργιος Θεοχάρης- Γαστρεντερολόγος -Επιμ. Α΄ Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών

Γεωργία Διαμαντοπούλου – Γαστρεντερολόγος- Επιμ. Β΄ Π.Π.Ν. Πατρών

Χρήστος Κωνσταντάκης – Γαστρεντερολόγος- Επικ. Επιμελ. Γ.Ν. Πατρών «Αγιος Ανδρέας»

Κωνσταντίνος Ζησιμόπουλος - Παθολόγος

              

11:30-12:00   Διάλειμμα     - καφές

12:00 - 13:15   Στρογγυλό Τραπέζι: Εγκεφαλικά Επεισόδια

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ: Αλεξανδρόπουλος Κωνσταντίνος - Αντωνακόπουλος Παναγιώτης

Εισηγητές:

Βέμμος Κωνσταντίνος- Παθολόγος- πρώην Δ/ντής μονάδας Εγκεφαλικών Νοσ. Αλεξάνδρας και   Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού   Εγκεφαλικών - Ειδικός εγκεφαλικών επεισοδίων  

Δρ Παπαναγιώτου Παναγιώτης – Καθηγητής Ακτινολογίας – Νευροακτινολογίας«Ενδοαγγειακές θεραπείες σε εγκεφαλικά επεισόδια»

Κορομπόκη Ελένη – Παθολόγος- Μέλος Ελληνικού Οργανισμού   Εγκεφαλικών Ελλάδος

Βαρδαμίδης Μιχάλης- Παθολόγος

13:15 -14:30       Στρογγυλό Τραπέζι - Πνευμονολογικό

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ: Χαροκόπος Νικόλαος      

Εισηγητές:

Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος -Καθηγητής Πνευμονολογίας, Πνευμονολογική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

Μαρία Τσιαμήτα - Διευθύντρια ΕΣΥ, Πνευμονολογική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

Δημοσθένης Λυκούρας - Πνευμονολόγος, Πνευμονολογική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

Κυριάκος Καρκούλιας -Επίκ. Καθηγητής Πνευμονολογίας, Πνευμονολογική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

14:30 -17:00   Διακοπή εργασιών

17:00-18:30   Στρογγυλό Τραπέζι   - Μεταμοσχεύσεις

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ:   Κόρδας Αλέξιος - Πετροπούλου Χρυσάνθη- Βουγάς Βασίλειος  

Εισηγητές:

Βουγάς Βασίλειος - Δ/ντής Α΄ Χειρουργικού τμήματος – Μονάδος Μεταμοσχεύσεων Οργάνων, Γ.Ν.Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»

Ταράση Αικατερίνη , Δ/ντρια   τμήματος Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας Γ.Ν. Αθηνών « Ο Ευαγγελισμός»,  

Τσούκα Γλυκερία, Δ/ντρια Νεφρολογικού Τμήματος "Αντώνης Μπίλλης", Γ.Ν. Αθηνών Ο Ευαγγελισμός

Ρωμανά  Κωνσταντίνα- Δ/ντρια Αναισθησιολογικού τμήματος Γ.Ν. Α. «Ο Ευαγγελισμός»

Παυλοπούλου Δήμητρα - Αιματολόγος,

18:30 – 19:30   Στρογγυλό Τραπέζι - Σύγχρονες απόψεις στην αντιμετώπιση της Θρομβοεμβολικής Νόσου

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ: Τσολάκης Ιωάννης - Κατσαρός Νίκος

Εισηγητές:

Ντούβας Ιωάννης, Επιμ. Α΄ Αγγειοχειρουργικής   Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας

Σάββαρη Παρασκευή, Παθολόγος

Κιρκιλέσης Γεώργιος, Αγροτικός Ιατρός, Χειρουργική Κλινική  Γεν. Νοκομείου Ηλείας, Ν.Μ. Πύργου

19:30- 20:00   Στρογγυλό Τραπέζι - Αστική Ευθύνη

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ: Γαλανόπουλος   Νικόλαος

Εισηγητής:

Δημητρουλόπουλος Δημήτριος,   Δικηγόρος, Πρόεδρος   Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας

20:00- 20:30   Λήξη Συνεδρίου – Ευχαριστίες

21:15   Δεξίωση

FINAL AFISA PROSYNEDRIAKI DIHMERIDA

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!