19Ιανουάριος2020

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Σκαφιδιά: Έληξε η θερινή κατασκήνωση του ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Ηλείας [PHOTOS]

Ηλεία Ειδήσεις-Ενημέρωση, Ηλειακά Νέα

Σκαφιδιά: Έληξε η θερινή κατασκήνωση του ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Ηλείας [PHOTOS]

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή

14 Ιουλίου 2019  η 8η θερινή κατασκήνωση του ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Ηλείας , η οποία πραγματοποιήθηκε στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας στη Σκαφιδιά, έπειτα από την ευγενική παραχώρηση, φιλοξενία και κάλυψη των εξόδων από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη   κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΝ.

Η 8η θερινή κατασκήνωση του ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. Ηλείας   πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής στήριξης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, από 7 έως 14 Ιουλίου 2019 και ήταν η πολυπληθέστερη όλων μέχρι σήμερα, καθώς φέτος συμμετείχαν 60 συνολικά άτομα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, συνοδών τους και εργαζομένων του ΚΕΦΙΑΠ.

Το Σάββατο 13 Ιουλίου  2019 και ώρα 7 πραγματοποιήθηκε και η γιορτή λήξης της κατασκήνωσης με παιχνίδια, χορούς και θεατρικά δρώμενα από τους κατασκηνωτές, ενώ δόθηκε και παράσταση από τη Μαγική–Διασκεδαστική Ομάδα Βαρβάσαινας– Ν. Ηλείας “Konstantin”, η οποία περιελάμβανε ταχυδακτυλουργικά τρικ, μαγικά κόλπα, χορογραφίες και παιχνίδια με μασκότ, τραγούδια από τη χορωδία της ομάδας.

Η γιορτή έληξε με την προβολή της 30λεπτης ταινίας μικρού μήκους που δημιούργησε η ομάδα ωφελουμένων του ΚΕΦΙΑΠ η οποία συμμετείχε από τον Ιανουάριο έως του Ιούλιο 2019 στο πρόγραμμα ειδικής διαπαιδαγώγησης μέσω της δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους.

Στη γιορτή παραβρέθηκε ο πρώην Πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ κος Σπύρος Μπαμπής, που επί θητείας του, το 2008 ξεκίνησε ο θεσμός της κατασκήνωσης του ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ) καθώς και η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ ΗΛΙΣ κα Αγαθή Ρηγοπούλου. Και οι δύο στους χαιρετισμούς τους αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα της δράσης και εξήραν την προσπάθεια που κατέβαλε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ηλείας ώστε να καθιερωθεί η κατασκηνωτική περίοδος του ΚΕΦΙΑΠ στην Ηλεία και να ενταθεί και πάλι στο ετήσιο πρόγραμμα του ΚΕΦΙΑΠ έπειτα από τα 5 χρόνια διακοπής της.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, με την συμμετοχή των κατασκηνωτών στη θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς και με την αναχώρηση των κατασκηνωτών στη συνέχεια.

Το πρόγραμμα είχε εμπλουτιστεί με ποικίλες δραστηριότητες όπως εργαστήρια τέχνης, προβολές ταινιών, αθλητικές δραστηριότητες , διαγωνισμούς τραγουδιού, κτλ.

Κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου επισκέφθηκαν το χώρο και παρακολούθησαν δραστηριότητες οι Πρόεδροι και μέλη των Συλλόγων ΑΜΕΑ ΗΛΙΣ και παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Περιφερειακής ενότητας Ηλείας.

k1

k2

k3

k4

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!