22Οκτώβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Πύργος: 7 χρόνια αλληλεγγύης - Βραβεύθηκαν οι εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου [PHOTOS]

Ηλεία Ειδήσεις-Ενημέρωση, Ηλειακά Νέα

Πύργος: 7 χρόνια αλληλεγγύης - Βραβεύθηκαν οι εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου [PHOTOS]

Πραγματοποιήθηκε το

απόγευμα της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου η βράβευση των εθελοντών καθηγητών που συνέβαλλαν στην λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου για 7η συνεχόμενη χρονιά, προσφέροντας γνώση και κοινωνική αλληλεγγύη σε δεκάδες μαθητές.

Και φέτος καθηγητές και συντελεστές του κοινωνικού φροντιστηρίου συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Λατσείου Δημοτικού Μεγάρου, παρουσία του Δημάρχου Πύργου κ.Τάκη Ανωνακόπουλου και του ιδρυτή και συντονιστή κ.Χρήστου Αθανάσουλα.

Ο κ.Αθανάσουλας αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε τους καθηγητές για το πολύτιμο έργο που προσφέρουν, αλλά και το δήμαρχο για την στήριξή του, απευθύνοντας παράλληλα ευρύ κάλεσμα τονίζοντας: «Αυτή τη στιγμή το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου διαθέτει 30 εθελοντές. Η πείρα μας λέει ότι χρειαζόμαστε συνολικά 40 με 45. Χρειαζόμαστε κυρίως Χημικό, Φυσικό, Βιολόγο, γενικότερα από όποια ειδικότητα που θα μας δώσει την ευχέρεια να μικρύνουμε τον αριθμό των παιδιών στα τμήματα».

Από τη μεριά του ο κ.Αντωνακόπουλος, αφού εξήρε το κοινωνικό έργο των καθηγητών, αλλά και όλων όσων βοήθησαν οργανωτικά και γραμματειακά την λειτουργία του φροντιστηρίου αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Δομές όπως είναι το Κοινωνικό Φροντιστήριο πρέπει να διαφημίζονται γιατί οι Κοινωνίες δεν μπορούν να σταθούν χωρίς αλληλεγγύη. Σε όποιο επίπεδο οικονομικής ευμάρειας και Πολιτισμού κι αν βρίσκεται, καμία Κοινωνία δεν μπορεί να είναι άθροισμα ουδέτερων απομονωμένων ατόμων. Γιατί αυτό από το οποίο κινδυνεύουμε σήμερα είναι να γίνουμε από άνθρωποι άτομα. Το άτομο είναι αριθμητικό μέγεθος, ο άνθρωπος είναι ψυχικό, πνευματικό μέγεθος και καλό είναι αυτό να μην το ξεχνάμε. Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου συνυπάρχουν γενιές εκπαιδευτικών. Πρόκειται για μια δομή απαραίτητη για την ισορροπία της κοινωνίας, η Αυτοδιοίκηση είναι κοινωνικός λαϊκός θεσμός και όχι μια ουδέτερη βαθμίδα Διοίκησης. Ασχολείται με τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και γι` αυτό είμαστε εδώ. Πάντα οι συλλογικότητες προασπίζουν τους αδύναμους που αναίτια και χωρίς δική τους ευθύνη δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στη ζωή. Αυτός είναι ο ρόλος των θεσμών που αναδεικνύονται με καθολική τοποθέτηση-ψηφοφορία των πολιτών. Οι οικονομικά δυνατοί είτε λύνουν τα προβλήματα τους είτε τα αγοράζουν όπως λένε οι Αμερικάνοι, εκτός από κάποια ελάχιστα που δεν μπορεί να τα λύσει κανείς, όσο πλούσιος κι αν είναι. Οι πρωτοπορίες είναι αυτές που κρατάνε τις κοινωνίες, τις αλλάζουν, τις πάνε μπροστά και το έργο που παράγεται εκπέμπει ένα φως αισιοδοξίας που έλκει τα νέα παιδιά που έχουν δίψα για γνώση. Ο Πύργος έχει διακριθεί σε τέτοιες πρωτοβουλίες γιατί σε πολλούς δείκτες είμαστε ουραγοί… ας είμαστε λοιπόν στους δείκτες κοινωνικής ευαισθησίας, στους δείκτες κοινωνικής αντίληψης, από τους καλύτερους δήμους στη χώρα. Και γι` αυτό ευθύνεστε εσείς. Συγχαρητήρια!»

Τέλος, ακολούθησαν οι βραβεύσεις των εθελοντών καθηγητών, αλλά και των συντελεστών του φροντιστηρίου, οι οποίοι και παρέλαβαν τα τιμητικά διπλώματα Πιστοποίησης Κοινωνικής Προσφοράς τα οποία τους απένειμαν ο Δήμαρχος Πύργου κ.Τάκης Αντωνακόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαδημητρίου.

Δείτε φωτογραφίες:

IMG 5782

IMG 5783

IMG 5784

IMG 5786

IMG 5795

IMG 5804

IMG 5809

IMG 5816

IMG 5819

IMG 5826

IMG 5835

IMG 5840

IMG 5846

IMG 5850

IMG 5855

IMG 5857

IMG 5858

IMG 5865

IMG 5876

IMG 5882

IMG 5885

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!