14Νοέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Πύργος: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Ηλείας [PHOTOS]

Ηλεία Ειδήσεις-Ενημέρωση, Ηλειακά Νέα

Πύργος: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Ηλείας [PHOTOS]

Συνεδρίασε το μεσημέρι

της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της ΠΕ Ηλείας το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό να συζητηθούν σημαντικά θέματα που αποσκοπούν στην θωράκιση του νομού από ακραία καιρικά φαινόμενα το φετινό χειμώνα..

Κατά τη συνεδρίαση, την οποίας προέδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας κ.Βασίλης Γιαννόπουλος μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ.Νεκτάριο Φαρμάκη, έγινε ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2019, ενώ συζητήθηκε εκτενώς ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πλημμυρικών φαινομένων, καθώς και για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό για την περίοδο 2019-2020.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πύργου κ.Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ.Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.Αθανάσιος, ο Δασάρχης Πύργου κ.Παναγιώτης Λάττας, ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ.Σάκης Μπαλιούκος, ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας κ.Κώστας Διαμαντόπουλος, εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας από την Ηλεία, των αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, κ.α.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ.Νεκτάριος Φαρμάκης ανέφερε:

«Σκοπός του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας δεν είναι να πάρεις και να λάβεις απαντήσεις. Ο σκοπός είναι επιχειρησιακός και έχει να κάνει με τον συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση έκτακτων φαινομένων που έρχονται ως απόρροια καιρικών φαινομένων και όχι μόνο. Άρα, εδώ ήρθαμε όλοι όχι για να ρωτήσουμε κάποιον και να πάρουμε απαντήσεις, αλλά για να συμμετέχουμε στον απαραίτητο συντονισμό που πρέπει να υπάρχει μεταξύ Περιφερειακής Αρχής, Δημοτικών Αρχών, υπηρεσιών αμόδιων, δασικών, περιβαλλοντικών, ακόμα και εθελοντών, στο να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί το ενδεχόμενο ενός έκτακτου καιρικού φαινομένου ή οτιδήποτε άλλο. Τα έργα στις όχθες του Αλφειού ποταμού βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν διαγωνιστικές διαδικασίες και θα γίνουν. Το θέμα είναι ότι ακόμα και αυτά δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ηλείας και όχι μόνο.

Αντιλαμβάνεστε ότι δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό, ούτε το ΣΟΠΠ ενδείκνυται για να γίνονται διαγωνισμοί, πολιτική ή οτιδήποτε άλλο. Είναι αμιγώς επιχειρησιακό όργανο και έχει να κάνει με το πως θα μπορούμε όλοι μας από το μετερίζι του ο καθένας να φανούμε χρήσιμοι στην πιο κρίσιμη στιγμή για τον πολίτη, τη στιγμή της κρίσης.»

Από τη μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας κ.Βασίλης Γιαννόπουλος δήλωσε:

«Συνεδρίασε σήμερα το ΣΟΠΠ. Θέματα που μας απασχόλησαν στη συνεδρίαση ήταν ένας σύντομος απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου του τρέχοντος έτους και από εκεί και πέρα ακολούθησε ο σχεδιασμός δράσεων και ενεργειών ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, προς αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων που αφορούν κυρίως πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό. Η σημερινή συνεδρίαση είχε την εξής ιδιαιτερότητα. Ήταν η πρώτη μου παρουσία και μάλιστα υπό την ιδιότητα του προέδρου, οπότε ήταν και μια συνάντηση γνωριμίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Αυτό που ζήτησα και αυτό που θέλω να τηρηθεί στο ακέραιο και θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να το διασφαλίσω είναι η ουσιαστική επικοινωνία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Μέσα από αυτή, θα μπορούμε να κάνουμε μια ορθή κατανομή των ρόλων και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Όπως είπα στην παρέμβασή μου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να προβούμε σε συνολικές επεμβάσεις σε όλα τα σημεία που χρήζουν της προσοχής μας. Δυστυχώς δεν υπάρχουν τα μέσα, δεν υπάρχει το στελεχιακό δυναμικό και φυσικά δεν υπάρχουν οι πόροι. Μακάρι να τους είχαμε, δεν τους έχουμε. Πέρα από αυτό, υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας, ο παράγοντας της γραφειοκρατίας που πολλές φορές μας μπλοκάρει τις δυνατότητες που έχουμε και κυρίως μπλοκάρει τα έργα που είναι σε εξέλιξη. Γι’αυτό το λόγο θα παλέψουμε με τα μέσα που έχουμε, ούτως ώστε μέσα από την ορθή ιεράρχηση των δράσεών μας και των στόχων μας να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών της Ηλείας.»

IMG 20191017 121102

IMG 20191017 121106

IMG 20191017 121142

IMG 20191017 121148

IMG 20191017 121209

IMG 20191017 121215

IMG 20191017 121239

IMG 20191017 121250

IMG 20191017 121659

IMG 20191017 121706

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!