07Δεκέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Επιμελητήριο Ηλείας: Επισημάνσεις- οδηγίες κατά τη διάρκεια της συλλογής του ελαιοκάρπου

Ηλεία Ειδήσεις-Ενημέρωση, Ηλειακά Νέα

Επιμελητήριο Ηλείας: Επισημάνσεις- οδηγίες κατά τη διάρκεια της συλλογής του ελαιοκάρπου

Το Επιμελητήριο Ηλείας

, έχοντας επίγνωση του ιδιαίτερου ρόλου του υψηλής ποιότητος ελαιολάδου στην τοπική οικονομία, οφείλει να κάνει κάποιες επισημάνσεις- οδηγίες κατά τη διάρκεια της συλλογής του ελαιοκάρπου, ούτως ώστε να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατές τιμές στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

Σε αυτή τη βάση συνιστούμε στους παραγωγούς, την αποφυγή της χρήσης λιπαντικών μη φυτικής προέλευσης για τα αλυσοπρίονα και την χρήση φυτικών σάκων για τη συγκέντρωση και μεταφορά του ελαιοκάρπου. Σημαντικό επίσης στοιχείο ποιότητος είναι η κατά το δυνατόν σύντομη έκθλιψη του προϊόντος. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι όλα τα γεωργικά προϊόντα και ειδικότερα το ελαιόλαδο με κατεύθυνση την εξαγωγή υφίσταται αναλυτικούς και σύντομους ελέγχους που μπορούν να προσδιορίσουν άμεσα κάθε επιβαρυντικό παράγοντα.

Σκοπός όλων μας είναι η καθιέρωση του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου της Ηλείας ως υψηλής ποιότητας προϊόν απαλλαγμένο από κάθε επιβαρυντικό παράγοντα.

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!