12Δεκέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις Ηλείας συμμετέχει στην εκδήλωση της ΕΛΜΕ για το πολυτεχνείο

Ηλεία Ειδήσεις-Ενημέρωση, Ηλειακά Νέα

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις Ηλείας συμμετέχει στην εκδήλωση της ΕΛΜΕ για το πολυτεχνείο

Μέτα από συνεδρίαση

του Δ.Σ, το σωματείου αποφάσισε να συμμετέχει στην εκδήλωση για το πολυτεχνείο που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Ηλείας.

"Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία", "Έξω οι ΗΠΑ", "Έξω το ΝΑΤΟ" .

Η στρατιωτικοφασιστική δικτατορία που επιβλήθηκε στις 21 Απριλίου 1967 γεννήθηκε από την κρίση του αστικού πολιτικού συστήματος και βρήκε έτοιμο το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο, με κύριο χαρακτηριστικό τον αντικομμουνισμό και τους μηχανισμούς καταστολής του μετεμφυλιακού κράτους. Είχε την ανοχή και στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, υπηρέτησε τους σχεδιασμούς τους, άνοιξε το δρόμο για την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο. Φυλάκιζε, βασάνιζε, δολοφονούσε και έστελνε εξορία χιλιάδες λαϊκούς αγωνιστές.

Σήμερα τα συνθήματα του Πολυτεχνείου βρίσκουν την έκφρασή τους στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών ανθρώπων και της νεολαίας, για σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στον Πολιτισμό, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη φτώχεια και την προσφυγιά.

Η αλλαγή στην κυβέρνηση από τη ΝΔ και το παραμύθι της δίκαιης καπιταλιστικής ανάπτυξης στηρίζεται πάνω στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων, για φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, στο χτύπημα στην απεργία, στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και τους περιορισμούς στις διαδηλώσεις.

Αντίθετες με το διαχρονικό μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος με τον Στρατηγικό Διάλογο μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ και την υπογραφή της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας για τις βάσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ, πάνω στο έδαφος που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, βάθυνε ακόμα πιο πολύ την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σε βάρος άλλων λαών.

Ταυτόχρονα εξωραΐζουν τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, κάνοντας λόγο για "κοινές αξίες", προσβάλλοντας την ιστορική μνήμη, τις θυσίες και τους αγώνες του λαού μας.

Πρόκληση αποτελούν και οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας που σε συνέδριο μέσα στη Σχολή Ευελπίδων, στο καλωσόρισμά του στον διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη δήλωσε ότι "πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα στους Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον". Δήλωσε δηλαδή ωμά και κυνικά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του όποτε χρειαστεί για τα συμφέροντα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων να στείλει τα νιάτα της πατρίδας μας στα σφαγεία που στήνουν στην περιοχή μας και όχι μόνο!

Αποτελεί υποκρισία ο ισχυρισμός τους ότι το ΝΑΤΟ αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας. Στην πραγματικότητα είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών και όπου εμπλέκεται, σπέρνει τον θάνατο, την καταστροφή, οδηγώντας εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά και τον ξεριζωμό.

Σήμερα η καλύτερη τιμή στον αντιδικτατορικό αγώνα του λαού μας είναι να συμβάλουμε αποφασιστικά ώστε να γίνουν πράξη τα συνθήματα των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του Πολυτεχνείου του '73, "ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ", "ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ".

Παλεύουμε και βροντοφωνάζουμε:

  • ΟΧΙ στη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας για τις βάσεις. Όχι στην εγκατάσταση βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας, οι άλλες μονάδες και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη χώρα.
  • ΟΧΙ πυρηνικά στον Άραξο.
  • Να επιστρέψουν όλες οι μονάδες και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό.
  • Να φύγουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από τη χώρα και τα Βαλκάνια. Έξω και οι στόλοι τους από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ με το λαό αφέντη στον τόπο του.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες - όχι στο μίσος που σπέρνουν οι φασίστες και οι ρατσιστές».

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11/19 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ 1Ο Γυμνάσιο Πύργου!!!

Για το Δ.Σ ο Πρόεδρος

Νίκος Γκότσης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   
ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Ν. Ηλείας
myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!