06Δεκέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Ηλεία | Η ΟΑΣΗ για το θέμα της διαγραφόμενης απώλειας εισοδήματος και την φετινή ελαιοκομική περίοδο

Ηλεία Ειδήσεις-Ενημέρωση, Ηλειακά Νέα

Η ΟΑΣΗ για το θέμα της διαγραφόμενης απώλειας εισοδήματος και την φετινή ελαιοκομική περίοδο

Ανακοίνωση εξέδωσε

η διοίκηση της ΟΑΣ Ηλείας για το θέμα της διαγραφόμενης απώλειας εισοδήματος και την φετινή ελαιοκομική περίοδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αντί η κυβέρνηση να σκύψει πραγματικά πάνω στα προβλήματα των αγροτών έχει μπει σε ένα ατελείωτο κύκλο υποσχέσεων ,ξεπουλήματος νευραλγικών τομέων της αγροτιάς πχ ΕΛΓΑ σε ιδιώτες ντόπιους και ξένους και θεσπίζει νόμους δήθεν φιλοαγροτικούς, πάντα για το καλό μας. Στην πραγματικότητα όμως πατώντας πάνω στα χνάρια της προηγούμενης δεν κάνει τίποτα ουσιαστικά ,ώστε να προστατεύσει τα ελληνικά δυναμικά παραδοσιακά προϊόντα στο όνομα της ελεύθερης αγοράς.

Σειρά παίρνει τώρα το ελαιόλαδο. Οι αγρότες πάσχισαν όλη την προηγούμενη περίοδο να κρατήσουν με υψηλό κόστος παραγωγής σε καλή κατάσταση τους ελαιώνες και κινδυνεύουν να δουν τον κόπο τους να αρπάζεται και πάλι. Οι διάφοροι που «διαχειρίζονται» τις τύχες μας άρχισαν το έργο τους, μιλάνε για προβλήματα λόγω παγκόσμιας υπερπαραγωγής, μηχανεύονται διάφορα, σπέρνουν τον φόβο της αδιάθετης παραγωγής κτλ. Αλήθεια η ελληνική παραγωγή καλύπτει την ζήτηση της εγχώριας αγοράς ; Γιατί το λάδι ενώ φεύγει φτηνό από τον αγρότη φτάνει πανάκριβο στην λιανική πώληση; Μας λένε για νέα προϊόντα που θέλει η αγορά, για έξυπνη δήθεν γεωργία που θα μειώσει το κόστος οι της Ε.Ε και οι δικοί μας.

Τα δικά μας προϊόντα όμως τα καλλιεργούν πια στις χώρες ανά τον κόσμο και από αυτές μας υποχρεώνουν να τα εισάγουμε για να καλύπτουμε τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας. Παλιό το κόλπο της Ε.Ε και των κυβερνήσεων. Θα τους αφήσουμε; Εδώ είναι η ευθύνη μας αγρότες . Θα βρίζουμε «Θεούς και δαίμονες» στα καφενεία ή στο σπίτι και θα λέμε ότι κάναμε το χρέος μας; Θα αποδεχτούμε ως δεδομένο τον οικονομικό θάνατό μας; Το δε βαριέσαι δεν γίνεται τίποτα είναι βούτυρο στο ψωμί των εκμεταλλευτών μας όπως και το έχω δουλειά εγώ ας παν οι άλλοι. Η απόφαση δική μας συνάδελφοι.

Τίποτα δεν χαρίστηκε ποτέ όλα με θυσίες καταχτήθηκαν. Μονόδρομος για εμάς πρέπει να είναι ο δύσκολος δρόμος του αγώνα και της θυσίας έτσι μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας ας μην το ξεχνάμε.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΑΣΗ ΗΛΕΙΑΣ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΓΑΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ».

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!