18Οκτώβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Κόσμος | 40 χρόνια μετά, το «κορίτσι της ναπάλμ» υποφέρει ακόμη

Διεθνή θέματα - Άμεση Ενημέρωση με Ειδήσεις από όλο τον Κόσμο

40 χρόνια μετά, το «κορίτσι της ναπάλμ» υποφέρει ακόμη

40 χρόνια μετά, το «κορίτσι της ναπάλμ» υποφέρει ακόμη

Ήταν μόλις 9 ετών όταν ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε έντρομη να προσπαθεί να ξεφύγει από τις φλεγόμενες ναπάλμ που είχε ρίξει, κατά λάθος, ένα βιετναμέζικο στρατιωτικό αεροσκάφος στο χωριό της, στο Νότιο Βιετνάμ. Σαράντα και πλέον χρόνια μετά και να θέλει, δεν μπορεί να ξεχάσει.

Η Kim Phuc απαθανατίστηκε εντελώς γυμνή στην προσπάθειά της να ξεφύγει από το σημείο, στο χωριό Trang Bang κοντά στη Σαϊγκόν, όπως αναφέρει το ethnos.gr. Το δέρμα της καιγόταν κατά το ένα τρίτο. Συγχωριανοί της, που υπέστησαν εγκαύματα από την ίδια αιτία στο 10% του κορμιού τους, δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.

Τέσσερις δεκαετίες αργότερα η Phuc, μητέρα δύο παιδιών και κάτοικος Καναδά πλέον, ξεκίνησε πρόσφατα μια σειρά από θεραπείες με λέιζερ στο Μαϊάμι ώστε να ομαλοποιήσει και να μαλακώσει το ουλώδες δέρμα με το οποίο ζει 40 χρόνια.

Η θεραπεία αυτή υπόσχεται να την ανακουφίσει από τους φρικτούς πόνους από τους οποίους υποφέρει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κοιμηθεί.

newego LARGE t 1101 54590362 type12128

«Τόσα χρόνια νόμιζα ότι δεν θα έχω ουλές και πόνο, μόνο όταν θα είμαι στον ουρανό», δήλωσε η ίδια μιλώντας στην Guardian.

«Αλλά τώρα, ο ουρανός ήρθε στη γη για μένα. Ίσως να χρειαστεί έναν ολόκληρο χρόνο, αλλά είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη. Και είμαι ευγνώμων», πρόσθεσε χωρίς να πτοείται από την «άβολη», όπως τη χαρακτήρισε, διαδικασία.

Ο γιατρός της, δήλωσε ότι η Phuc θα χρειαστεί μια σειρά από επτά θεραπείες κατά τη διάρκεια εννέα μηνών. Αυτές οι θεραπείες, θα ανακουφίσουν και τους πόνους από τους οποίους υποφέρει η γυναίκα, ανέφερε στη Guardian.

newego LARGE t 1101 54590361

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!