21Νοέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Κόσμος | Καιρός: Θα «ψηθεί» η Ευρώπη -Ερχεται τριήμερο μέχρι και με 45άρια

Διεθνή θέματα - Άμεση Ενημέρωση με Ειδήσεις από όλο τον Κόσμο

Καιρός: Θα «ψηθεί» η Ευρώπη -Ερχεται τριήμερο μέχρι και με 45άρια

Με τα σημάδια της κλιματικής αλλαγής να είναι εμφανή, ο καιρός μέρα με την ημέρα παρουσιάζει ένα αλλόκοτο πρόσωπο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σήμερα μάλιστα οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για τριήμερο «φωτιά» με τις θερμοκρασίες να χτυπούν κόκκινο, αφού ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει νούμερα που συνήθως εμφανίζονται τον Αύγουστο.

Η εν λόγω πρόβλεψη από τους μετεωρολόγους αφορά κυρίως Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία και την Ελβετία. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Γαλλία ο καιρός θα αλλάξει απότομα με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 45 βαθμούς Κελσίου στις νότιες περιοχές την Παρασκευή (26/06).

Προετοιμάζονται για το κύμα καύσωνα
Ηδη στο Παρίσι οι αρμόδιοι έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ισχυρό κύμα ζέστης. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί δροσεροί χώροι σε δημόσια κτίρια, εγκαταστάθηκαν επιπλέον βρύσες, ενώ άνοιξαν ακόμα και οι πισίνες όπου οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν μπάνιο έως και το βράδυ.

Ο καιρός σε Ισπανία και Ιταλία
Την ίδια ώρα ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και στην Ισπανία και στην Ιταλία. Οσον αφορά την πρώτη οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο ακόμα και για 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ αναφορικά με την Ιταλία οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι 40 τους βαθμούς, σημειώνοντας έτσι ρεκόρ στα χρονικά της χώρας για το μήνα Ιούνιο.

Καύσωνας και στη Γερμανία
Χαρακτηριστικό του καύσωνα που θα επικρατήσει το τριήμερο και στην Γερμανία είναι οι θερμοκρασίες σε Φρανκφούρτη και Βερολίνο με τον υδράργυρο στην πρώτη περίπτωση να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δεύτερη τους 37.

iefimerida.gr

Φωτογραφία: Shutterstock

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!