08Δεκέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Κόσμος | Οργή: Eβαψαν γαϊδούρια για να μοιάζουν με ζέβρες – Για γαμήλια δεξίωση με θέμα το σαφάρι [εικόνες]

Διεθνή θέματα - Άμεση Ενημέρωση με Ειδήσεις από όλο τον Κόσμο

Οργή: Eβαψαν γαϊδούρια για να μοιάζουν με ζέβρες – Για γαμήλια δεξίωση με θέμα το σαφάρι [εικόνες]

Οργή έχει προκαλέσει

στο κοινό στους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων η κίνηση ενός ζευγαριού να βάψουν δύο γαϊδούρια με ρίγες για να μοιάζουν με ζέβρες για μια γαμήλια δεξίωση με θέμα το σαφάρι στην Ισπανία.

Τα δύο άτυχα ζώα φωτογραφήθηκαν να τριγυρνούν έξω από ένα μπαρ από έναν ντόπιο στο Ελ Παλμάρ, μια πόλη στο Καντίζ, που ενημέρωσε φυσικά τους αγωνιστές για τα δικαιώματα των ζώων. Μάλιστα χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «ντροπιαστική» και ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Τι κατήγγειλε ο ντόπιος - Τα γαϊδούρια έμειναν κάτω από τον καυτό ήλιο όλη την ημέρα

Ο Ανγκέλ Τομάς Χερέρα Πελέζ έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook, αναρτώντας το βίντεο: «Τα γαϊδούρια, που κινδυνεύουν με αφανισμό, χρησιμοποιούνται για τουριστική εκμετάλλευση». Τα ζώα μάλιστα, είχαν μεταφερθεί μέσα στην ζέστη, ζωγραφισμένα με μαύρες ρίγες για να θυμίζουν ζέβρες και έμειναν στο σημείο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, σύμφωνα με την Andalucia Informacion.

gaidouri rige

Το Γεωργικό και Εμπορικό Τμήμα του Καντίζ, μετά την δημοσιοποίηση της είδησης, δήλωσε πως θα ξεκινήσει έρευνα. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το συγκεκριμένο μπαρ ανοίγει συνήθως μόνο για ιδιωτικές εκδηλώσεις όπως γάμους και βαπτίσεις.

gaidouria zebres

Σάλος για την τουριστική εκμετάλλευση των γαϊδουριών και στην Ελλάδα

Να σημειωθεί πάντως, πως το θέμα των γαϊδουριών και της βάναυσης μεταχείρισής τους είναι ένα θέμα που έχει καταγγελθεί πολλές φορές και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα την Σαντορίνη. Μάλιστα, η Guardian πριν από μερικούς μήνες είχε αναφερθεί στην καμπάνια ευαισθητοποίησης των τουριστών για την καταπόνηση των ζώων στο νησί των Κυκλάδων.

iefimerida.gr

Φωτογραφία: Facebook

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!