27Ιανουάριος2020

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτισμός | LifeStyle | Έλληνικό Ωδείο Πύργου: Άνοιξε την αυλαία της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής

Lifestyle ειδήσεις και παρασκήνια για την ελληνική και διεθνή σόουμπιζ

Έλληνικό Ωδείο Πύργου: Άνοιξε την αυλαία της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής

Την αυλαία της Ευρωπαϊκής

Γιορτής της Μουσικής άνοιξε φέτος  το Ελληνικό Ωδείο –Μουσικός Σύλλογος «ΟΡΦΕΥΣ» 1932, συνδυάζοντάς την με την λήξη της σχολικής χρονιάς που στέφθηκε με επιτυχία για δύο συνεχόμενες ημέρες, την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

 

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2019 διεξήχθη  σε 48 πόλεις & περιοχές της Ελλάδος όπου φιλοξενήθηκαν  περίπου 380 δράσεις, εργαστήρια και συναυλίες με περισσότερα από 300 σχήματα, 40 ορχήστρες και μουσικά σύνολα, ωδεία,  35 χορωδίες και 65 Djs σε περισσότερα από 270 σημεία εκδηλώσεων.

Το Ελληνικό Ωδείο Πύργου βρισκόταν ήδη σε εορταστικό κλίμα καθώς προηγήθηκε η πρώτη του εκδήλωση για το τέλος της φετινής μουσικής χρονιάς με τα τμήματα της μουσικής προπαιδείας, στα οποία συμμετέχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας(από 4 έως 7 ετών) .  με σκοπό την πρώτη γνωριμία τους με τον κόσμο της μουσικής.  Η γιορτή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 30 ΜαΪου 2019 στην αίθουσα συναυλιών του ωδείου, μέσα σε ένα ιδιαίτερα χαρούμενο κλίμα, με τους μικρούς σπουδαστούς να παρουσιάζουν με την καθοδήγηση των δασκάλων τους μία σύντομη μουσικοκινητική παράσταση, με πολύ κέφι, φαντασία,  μουσική και παιχνίδι!

Ακολούθησαν οι μαθητικές συναυλίες των σπουδαστών του  Ελληνικού Ωδείου Παραρτήματος Πύργου που καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους γονείς, συγγενείς και φίλους, στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ.

Οι σπουδαστές  παρουσίασαν μέρος της εκπαιδευτικής δουλειάς του έτους, που με τη σημαντική συμβολή και κατάλληλη καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών τους, ανέδειξαν το ταλέντο και την πρόοδό τους.

Το πρόγραμμα των συναυλιών περιλάμβανε εκτελέσεις σε έργα κλασσικών, σύγχρονων αλλά και παραδοσιακών συνθέσεων με σπουδαστές από όλες τις σχολές και τα τμήματα του Ωδείου.

Την ευθύνη του προγράμματος και την παρουσίαση των μαθητικών συναυλιών είχε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και καθηγητής κιθάρας του Ελληνικού Ωδείου Πύργου Θοδωρής Παναγόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους  και ευχαρίστησε όλους για τη δουλειά που γίνεται στο Ωδείο , αλλά και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους. 

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Κοινωνικού Τομέα Ανδριάνα Αγγελακοπούλου ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Πύργου, η δημοσιογράφος Γιούλη Ηλιοπούλου ως εκπρόσωπος της υπ.βουλευτού Διονυσίας Αυγερινοπούλου, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων της πόλης μας καθώς και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ωδείου-Μουσικού Συλλόγου.

Ο Σύλλογος και το Ωδείο θα ήθελε να ευχαριστήσει το Δήμο Πύργου για τη συνεργασία του, καθώς και  τους επαγγελματίες της πόλης μας για την αμέριστη βοήθειά τους και την συνεχή υποστήριξη στο έργο του, το Γιάννη Τερζή και τα Σ/Μ Τερζή, το Φωτογραφικό Εργαστήρι Θοδωρή Μπερτάτου, το ανθοπωλείο Αφοί Μοσχόπουλοι καθώς και τα αδέρφια Λεωνίδα και Σωτήρη Παναγόπουλο για την ηχοφωτιστική κάλυψη.

Οι εγγραφές για την νέα σχολική χρονιά ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΟ, ΔΡΟΣΕΡΟ

 ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

o1

o2

o3

o4

o5

o6

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!