20Ιανουάριος2020

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτισμός | LifeStyle | Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας: Συγγραφείς στα σχολεία και αφηγήσεις παραμυθιών

Lifestyle ειδήσεις και παρασκήνια για την ελληνική και διεθνή σόουμπιζ

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας: Συγγραφείς στα σχολεία και αφηγήσεις παραμυθιών

Ο Ηλίας Γκρής, ο Σπύρος Γιαννακόπουλος, η Αγγελική Δαρλάση, η Μαριλένα Καββαδά, ο Γιώργος Σταματόπουλος, ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, επισκέπτονται σχολεία στον Πύργο, την Αμαλιάδα, στη Ζαχάρω και άλλες περιοχές και συζητούν με μαθητές και εκπαιδευτικούς για την λογοτεχνία και για τα πράγματα του καιρού μας.

Η αφηγήτρια Παραμυθιών Αγνή Στρουμπούλη, θα επισκεφθεί τα σχολεία και θα αφηγηθεί λαϊκά παραμύθια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από άλλες χώρες.

Συγκεκριμένα θα επισκεφθεί δημοτικά και Γυμνάσια στον Πύργο, το Επιτάλιο, την Αμαλιάδα, την Αρχαία Ολυμπία και το Βούναργο όπου θα αφηγηθεί παραμύθια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από άλλες Χώρες και Ηπείρους.

Ακολούθως, θα εντοπίσει με τα παιδιά τα χαρακτηριστικά των παραμυθιών που προσδίδουν τον τίτλο της δράσης [το σινεμά πριν από το σινεμά] και θα επεκταθούν λίγο περισσότερο στο πεδίο της προφορικότητας [ανέκδοτα, λαχνίσματα, νανουρίσματα κ.λπ], στις συνθήκες που γίνονταν οι αφηγήσεις και το ρόλο που έπαιζαν. Είναι μια γνωριμία - γεύση της προφορικής Παράδοσης, που για αιώνες είχε και το ρόλο του σινεμά!

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!