18Νοέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Οικονομία | Διπλό χτύπημα στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ: Και «κούρεμα» στις συντάξεις και αύξηση εισφορών

Ειδήσεις - Εκτακτη επικαιρότητα για Οικονομία Φορολογία Χρηματιστήριο και Κρίση στην Ελλάδα

Διπλό χτύπημα στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ: Και «κούρεμα» στις συντάξεις και αύξηση εισφορών

Διπλό χτύπημα στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ: Και «κούρεμα» στις συντάξεις και αύξηση εισφορών

Από το νέο ασφαλιστικό και το τρίτο Μνημόνιο

Οι σαρωτικές αλλαγές θα επηρεάσουν 687.000 συνταξιούχους και 625.000 ενεργούς αγροτοκτηνοτρόφους

Διπλό χτύπημα στους χιλίαδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ φέρνει το νέο ασφαλιστικό που σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Αφενός έρχονται μειώσεις στις συντάξεις των 687.000 συνταξιούχων και αφετέρου έρχεται αύξηση εισφορών στους 625.000 ενεργούς αγροτοκτηνοτρόφους.

Το βασικό σενάριο, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, για τις συντάξεις του ΟΓΑ προβλέπει μείωση της προνοιακής σύνταξης κατα 8% από το 2016 έως το 2021 έναντι του 4% που ισχύει σήμερα.

Όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές το τρίτο Μνημόνιο προβλέπει σε βάθος 3-5 ετών έως και τριπλασιασμό των εισφορών για τους αγρότες καθώς πλέον θα πρέπει η καταβολή να γίνεται όχι βάσει εισοδηματικών κλάσεων αλλά ανάλογα με το πραγματικό εισόδημα.

Την ίδια στιγμή, δε, το κράτος πρέπει να φέρει τη χρηματοδότηση του ΟΓΑ στα επίπεδα του ΙΚΑ (20%-25%) όταν αυτή τη στιγμή καλύπτει το 85% των δαπανών του οργανισμού για τις συντάξεις.

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!