22Οκτώβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Οικονομία | Κάτω από 200.000 ευρώ το όριο προστασίας από πλειστηριασμό α΄ κατοικίας

Ειδήσεις - Εκτακτη επικαιρότητα για Οικονομία Φορολογία Χρηματιστήριο και Κρίση στην Ελλάδα

Κάτω από 200.000 ευρώ το όριο προστασίας από πλειστηριασμό α΄ κατοικίας

Κάτω από 200.000 ευρώ το όριο προστασίας από πλειστηριασμό α΄ κατοικίας

Την προστασία περίπου τριών στους πέντε δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν δάνειο και απειλείται η πρώτη κατοικία τους με κατάσχεση και πλειστηριασμό θα παρέχουν, αν γίνουν αποδεκτές, οι νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους θεσμούς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε την Πέμπτη στο κεντρικό του δελτίο το Mega.

Η διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για το συγκεκριμένο θέμα έχει οδηγήσει, κατά την ίδια πηγή, σε υποχώρηση την ελληνική πλευρά σε μία σειρά από παραμέτρους.

Συγκεκριμένα,  όπως αναφέρει το ethnos.gr, το όριο της αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας, προκειμένου να προστατευθεί από πλειστηριασμό, από τις 300.000 ευρώ φαίνεται ότι έχει υποχωρήσει πλέον κάτω από τις 200.000 ευρώ, στην περιοχή των 180.000 ευρώ ή και χαμηλότερα.

Το εισοδηματικό όριο για την προστασία του ιδιοκτήτη επίσης θα είναι χαμηλότερο των αρχικών προτάσεων και αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από τα 35.000 ευρώ.

Κατά την ίδια πηγή, η εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι με τα παραπάνω παραμένει υπό προστασία το 60% των δανειοληπτών με τα συγκεκριμένα «κόκκινα δάνεια».

Σημειώνεται προκειμένου να μην υπάρξει σοβαρή σύγκρουση με τους δανειστές, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία Ελλάδας και θεσμών μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup.

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!