22Οκτώβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Δημόσιο: 526 υπάλληλοι με κατηγορίες από εγκληματική οργάνωση μέχρι διακίνηση ναρκωτικών!

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Δημόσιο: 526 υπάλληλοι με κατηγορίες από εγκληματική οργάνωση μέχρι διακίνηση ναρκωτικών!

Δημόσιο: 526 υπάλληλοι με κατηγορίες από εγκληματική οργάνωση μέχρι διακίνηση ναρκωτικών!

Κατηγορούνται για κακουργήματα ή πλημμελήματα - Δεν μπορούν να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους, αν δεν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις

Ενώπιον της αυτοδίκαιης αργίας με τις νέες ρυθμίσεις στον πειθαρχικό κώδικα είναι αντιμέτωποι 526 δημόσιοι υπάλληλοι, που κατηγορούνται για κακουργήματα ή πλημμελήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ενεχείρισε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορο Βερναρδάκη, αυτοί οι υπάλληλοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους, αν δεν τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Ενδεικτικά, χωρίς τις αλλαγές που προωθούνται, θα επέστρεφαν

- 28 που κατηγορούνται για απιστία άνω των 150.000 ευρώ
- 20 που κατηγορούνται για απιστία άνω των 30.000 ευρώ
- 17 που κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις
- 14 που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
- πέντε που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών

Στους πίνακες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, περιγράφονται αναλυτικά τα αδικήματα για τα οποία διώκονται δημόσιοι υπάλληλοι, μέχρι και το έτος 2014.

Τις επόμενες ημέρες,σύμφωνα με το protothema.gr, πρόκειται να συνεδριάσουν τα πειθαρχικά συμβούλια, ώστε να προχωρήσουν οι εκκρεμείς υποθέσεις, καθώς μερικά από αυτά έχουν να συγκληθούν αρκετούς μήνες.

Οι νέες ρυθμίσεις θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του μήνα.

Διαβάστε εδώ για τα αδικήματα:

Έγγραφο 1

Έγγραφο 2

Έγγραφο 3

myILIAnews.grΕιδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!