21Νοέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Κουτσούκος: Επιστολή-διαμαρτυρία στον Υπ.Πολιτισμού για την αναστολή λειτουργίας του Επικούριου Απόλλωνα

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Κουτσούκος: Επιστολή-διαμαρτυρία στον Υπ.Πολιτισμού για την αναστολή λειτουργίας του Επικούριου Απόλλωνα

Κουτσούκος: Επιστολή-διαμαρτυρία στον Υπ.Πολιτισμού για την αναστολή λειτουργίας του Επικούριου Απόλλωνα

Επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μπαλτά Αριστείδη – Νικόλαο- Δημήτριο απέστειλε ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος.

Αναλυτικά:

Κύριε Υπουργέ,
Ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες ετησίως δεν είναι πλέον επισκέψιμος λόγω έλλειψης προσωπικού για τη φύλαξη του.
Η συνταξιοδότηση μάλιστα και του τελευταίου αρχαιοφύλακα έφερε στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας του μνημείου, το οποίο βρίσκεται εκτεθειμένο πλέον σε άμεσο κίνδυνο.
Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλο πλήγμα τόσο για την τοπική κοινωνία, που αξιοποιεί τουριστικά το Ναό, όσο και για την τουριστική προβολή της χώρας γενικότερα καθώς αποτελεί μνημείο διεθνούς φήμης, ενώ μας εκθέτει και στη διεθνή κοινή γνώμη.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Τι άμεσα μέτρα πρόκειται να λάβετε ώστε να διασφαλιστεί η φύλαξη και η επισκεψιμότητα του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα;

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!