18Νοέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Στις 22 και 29 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου Ν.Δ.

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Στις 22 και 29 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου Ν.Δ.

Στις 22 και 29 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου Ν.Δ.

Στις 22 και 29 Νοεμβρίου ορίστηκαν οι δύο γύροι για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) του κόμματος.

Οι δύο ημερομηνίες συμπίπτουν με την πρώτη ανάδειξη προέδρου από τη βάση (σ.σ. ήταν στις 29 Νοεμβρίου του 2009 που ο κ. Αντώνης Σαμαράς επικράτησε στην κούρσα με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη) και βρίσκονται πολύ μακριά από τους αρχικούς σχεδιασμούς του επιτελείου της Ν.Δ. αλλά και από τα απώτατα όρια που είχαν, αρχικώς, θέσει οι κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Αδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της kathimerini.gr, στην πεντάωρη (σ.σ. και συχνά εκρηκτική, αφού οι φωνές ακούγονταν μέχρι έξω) συνεδρίαση της ΚΕΦΕ οι εκπρόσωποι των τριών υποψηφίων πρότειναν ως ημερομηνία εκλογής την 15η Νοεμβρίου (η πλευρά Γεωργιάδη είχε αρχικώς προτείνει την 29η για συμβολικούς λόγους), ενώ ο κ. Θοδ. Αμπατζόγλου, εκπρόσωπος του κ. Ευ. Μεϊμαράκη, αλλάζοντας την αρχική θέση περί σύντομης εκλογής, πρότεινε οι κάλπες να στηθούν στις 29 Νοεμβρίου. Εν τέλει έγινε αποδεκτή η συμβιβαστική πρόταση του κ. Ανδ. Παπαμιμίκου και ο πρώτος γύρος ορίστηκε στις 22/11.

Η μακρά παράταση της προεκλογικής περιόδου κρίθηκε αναγκαία και για καθαρά τεχνικούς λόγους, καθώς υπήρχαν αμφιβολίες εάν το ηλεκτρονικό σύστημα-μητρώο όσων θα προσέλθουν να ψηφίσουν θα μπορούσε να είναι λειτουργικό πριν από τις 12 Νοεμβρίου.

Η ΚΕΦΕ προγραμματίζεται να συνεδριάσει, εκ νέου, την προσεχή Δευτέρα τόσο για τον αριθμό των κέντρων ψηφοφορίας που θα λειτουργήσουν όσο και για τη συνδρομή που θα κληθούν να καταβάλλουν παλαιά και μη μέλη της Ν.Δ. που θα θελήσουν να ψηφίσουν, ενώ πάντοτε τις αποφάσεις βαραίνει η οικονομική δυσπραγία του κόμματος έναντι μιας διαδικασίας που εκτιμάται ότι θα κοστίσει τουλάχιστον 700.000 ευρώ.

Με δεδομένο πλέον τον μακρύ εκλογικό ορίζοντα, η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων αρχίζει να κλιμακώνεται. Μετά το μπαράζ συνεντεύξεων σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης ξεκίνησε κύκλο περιοδειών, με πρώτο σταθμό την Κύπρο, όπου, μεταξύ άλλων, είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και τον τύμβο της Μακεδονίτισσας ως ένδειξη τιμής «στους πεσόντες Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριους κατά τους μεγάλους εθνικούς αγώνες στη Μεγαλόνησο εναντίον της Τουρκίας το 1964 και το 1974».

Τα γραφεία, επί της οδού Πανεπιστημίου, που θα αποτελέσουν και το στρατηγείο του μέχρι τις γαλάζιες κάλπες εγκαινίασε χθες και ο κ. Απ. Τζιτζικώστας, δεσμευόμενος ότι ξεκινά μία μεγάλη προσπάθεια «για να αλλάξουμε και να μεγαλώσουμε τη Ν.Δ. και, τελικά, να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε τη χώρα». Το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας Τζιτζικώστα είναι «τολμάμε, αλλάζουμε, κερδίζουμε». Παρόντες από τους βουλευτές και πολιτευτές της Ν.Δ. ήταν οι Ν. Μηταράκης, Σ. Κεδίκογλου αλλά και ο πρώτος επιλαχών στην Εύβοια Κ. Μαρκόπουλος, Απ. Βεσυρόπουλος, οι Κ. Κιλτίδης, Δ. Σαμπαζιώτης και Γ. Κωνσταντόπουλος αλλά και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κ. Ζουράρις.

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!