21Νοέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Χρέος και επενδύσεις στο 48ωρο του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Χρέος και επενδύσεις στο 48ωρο του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα

Χρέος και επενδύσεις στο 48ωρο του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα

Τα μηνύματα που στέλνει ο Γάλλος Πρόεδρος με το ταξίδι του

Πολλαπλά μηνύματα στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να καταφέρει να βγει οριστικά από το σκοτεινό τούνελ της κρίσης στέλνει προς πάσα κατεύθυνση ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, όπως αναφέρει το star.gr, φτάνοντας σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στη χώρα μας.

Ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο πρώτος κορυφαίος Ευρωπαίος ηγέτης, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και η επίσκεψή του αυτή επιβεβαιώνει την πολύ καλή σχέση που έχει αναπτυχθεί με τον Α. Τσίπρα και την ελληνική κυβέρνηση από την καυτή περίοδο των διαπραγματεύσεων το περασμένο καλοκαίρι.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει ο Φρανσουά Ολάντ με την ελληνική ηγεσία θα είναι η διευθέτηση του χρέους, η προώθηση αμοιβαίων επωφελών επενδυτικών πρωτοβουλιών, καθώς και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Επίσης, ο Α. Τσίπρας και ο Γάλλος Πρόεδρος θα υπογράψουν την Ελληνογαλλική Διακήρυξη, η οποία θα διαμορφώσει και το μέλλον των σχέσεων των δύο χωρών σε πολλούς τομείς.

Το κείμενο της Διακήρυξης είναι υπό διαμόρφωση και όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές θα επικυρώνει την αναβάθμιση των ελληνογαλλικών σχέσεων στους εξής τομείς:

• Στην παροχή τεχνογνωσίας προς την Ελλάδα, στους τομείς της δημόσιας διοίκησης, της φορολογίας και των μεταρρυθμίσεων.
• Στην ενίσχυση του διμερούς εξωτερικού εμπορίου.
• Στην επενδυτική συνεργασία σε τομείς όπως οι νέες τεχνολογίες, η ψηφιακή οικονομία, οι υποδομές, ο τουρισμός, η γεωργία, η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων κα.
• Στην συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Η προώθηση της κάθε μίας από τις δύο γλώσσες στο εκπαιδευτικό σύστημα της άλλης χώρας, καθώς και η εκπαιδευτική και ερευνητική συνεργασία.

Ακόμα ειδική αναφορά αναμένεται να υπάρξει στο Προσφυγικό ζήτημα.

Το πρόγραμμα του Φρανσουά Ολάντ

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 16:50, συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μ. Σαπέν και την υπουργό Ενέργειας Σ. Ρουαγιάλ κι εκεί θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας.

Κατόπιν ο κ. Ολάντ, συνοδευόμενος από τον Α. Τσίπρα και τον υπουργό Άμυνας, Π. Καμμένο θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και αμέσως μετά θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο.

Ο κ. Παυλόπουλος θα παρασημοφορήσει τον Φ. Ολάντ και το βράδυ θα παραθέσει δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του.

Την Παρασκευή το πρωί, ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί την γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα και θα έχει συνάντηση με επιχειρηματίες, ενώ μετά θα κατευθυνθεί προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Εκεί θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θα υπάρξουν διευρυμένες συνομιλίες και θα υπογραφεί και η κοινή Ελληνογαλλική Διακήρυξη. Οι δύο ηγέτες θα δώσουν και κοινή συνέντευξη Τύπου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κ. Ολάντ θα απευθύνει ομιλία στην ελληνική Βουλή και θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και επίσημο γεύμα.

Το απόγευμα, ο Γάλλος Πρόεδρος θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πριν αναχωρήσει για το Παρίσι θα συναντηθεί με εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας και θα επισκεφθεί την έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών «Κοράλλια».

Τέλος, ο Φρανσουά Ολάντ έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά και τον Ε. Βενιζέλο.

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!