18Ιανουάριος2020

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Διονύσης Καλαματιανός: "Αποφάσισαν να κηρύξουν τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας"

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Διονύσης Καλαματιανός: "Αποφάσισαν να κηρύξουν τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας"

Λίγες μέρες μόνο

πέρασαν από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία και αποφάσισαν επίσημα να κηρύξουν τον πόλεμο στο κόσμο της εργασίας.

Αρχικά ήταν η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και η εκχώρηση τμήματος του κοινωνικού μισθού στις ασφαλιστικές εταιρίες.
Προφανώς, έχουν προσυμφωνήσει να παραδώσουν τις εισφορές των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε πολυεθνικές εταιρίες, παραγνωρίζοντας ότι η επικουρική ασφάλιση σχηματίζεται από χρήματα εργαζομένων και εργοδοτών, δίχως κρατική συμμετοχή, συνεπώς τον πρώτο λόγο για την διαχείριση τους θα έπρεπε να τον έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Έπειτα η υποβάθμιση και η de facto κατάργηση του Σ.Ε.Π.Ε. δίνει σήμα στην εργοδοσία κλείνοντας το μάτι στους υποψήφιους παραβάτες, βάζοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τις αποδοχές των εργαζομένων αλλά και την υγιεινή και την ασφάλειά τους.
Τέλος η υποβάθμιση του ΣΔΟΕ δίνει άλλο ένα πλήγμα στους εργαζόμενους αφού τα μικτά κλιμάκια ΣΔΟΕ-ΕΦΚΑ -ΣΕΠΕ έβγαζαν... λαβράκια από τους στοχευόμενους ελέγχους που διενεργούσαν για παραβιάσεις της εργατικής, ασφαλιστικής και οικονομικής νομοθεσίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ είναι αποφασισμένος να δώσει σκληρή μάχη απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας και των συνοδοιπόρων της, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Θα συνεχίζει να υπερασπίζεται τον κόσμο της δουλειάς στη βουλή και στην κοινωνία. Θα γίνει ασπίδα για τον αδύναμο εργαζόμενο διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και θα καταγγείλει κάθε προσπάθεια ανατροπής των κοινωνικών κατακτήσεων του λαού μας.

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!