23Ιανουάριος2020

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Μιχάλης Κατρίνης: «Τελικά ποιοι βάζουν τους κανόνες; Η Πολιτεία ή οι τράπεζες;»

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Μιχάλης Κατρίνης: «Τελικά ποιοι βάζουν τους κανόνες; Η Πολιτεία ή οι τράπεζες;»

Συνάντηση του Κινήματος Αλλαγής με την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις ανεξέλεγκτες και παράλογες χρεώσεις των τραπεζών

Την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις ανεξέλεγκτες και παράλογες χρεώσεις των τραπεζών ζήτησε το Κίνημα Αλλαγής, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ιωάννη Λιανό και την Αντιπρόεδρο κ. Καλλιόπη Μπενετάτου.

Ο κ. Λιανός ενημέρωσε το Κίνημα Αλλαγής πώς έχει ήδη ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα της Επιτροπής για το θέμα από τον Ιούλιο του 2019 και επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ζήτημα με την ταυτόχρονη εναρμόνιση όλων των συστημικών τραπεζών στο ζήτημα των χρεώσεων.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής, κ. Μιχάλης Κατρίνης κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση για το ζήτημα και δήλωσε τα εξής:

“Οι τράπεζες επιβάλλουν οριζόντιες, αδικαιολόγητες χρεώσεις που δεν έχουνούτε ηθική ούτε πολιτική νομιμοποίησηκαι αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού.

H κυβέρνηση θα πρέπεινα θέσει όριασε αυτές τις παράλογες χρεώσεις, που είναι για απλές συναλλαγές, όπως η αλλαγή ΡΙΝ ή η ερώτηση υπολοίπου.

Το Κίνημα Αλλαγής έθεσε σήμερα το ζήτημαστον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ζητώντας την παρέμβαση της Επιτροπής.

Και η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ,τηρούν σιγή ιχθύοςγια το θέμα, το οποίο θα μπορούσαν να λύσουν με μια απλήυπουργική απόφαση που εκκρεμεί από το 2017.

Αυτό που χρειάζεται είναιισχυρή πολιτική βούληση, κάτι που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν φαίνεται να έχει, αφήνοντας τουςπολίτες ανυπεράσπιστουςαπέναντι στην αυθαίρετη λειτουργία των τραπεζών.

Τελικά ποιοι βάζουν τους κανόνες σε αυτό τον τόπο; Τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας ή οι τράπεζες;”

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από το Κίνημα Αλλαγής, ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Παύλος Χρηστίδης και οι κ.κ Απόστολος Πόντας και Στέφανος Κομνηνός.

kinal2

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!