13Δεκέμβριος2019

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Ηλεία: "Έφυγε" από τη ζωή η πρώην Βουλευτής Φρόσω Σπεντζάρη

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Ηλεία: "Έφυγε" από τη ζωή η πρώην Βουλευτής Φρόσω Σπεντζάρη

Γεννήθηκε το 1942

στο Βαρθολομιό Ηλείας. Ήταν κόρη του βουλευτή Ηλείας Νικολάου Σπεντζάρη. Σπούδασε στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε γενική γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών.

Διετέλεσε βουλευτής Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία από το 1981 μέχρι το 1985.

Ήταν παντρεμένη και είχε ένα παιδί.

πληροφορίες: Βικιπαίδεια

Συλλυπητήριο Γιώργου Κοντογιάννη:

Ο πρώην Βουλευτής Ηλείας και υφυπουργός Γιώργος Κοντογιάννης, με αφορμή τον θάνατο της πρώην Βουλευτού Φρόσως Σπεντζάρη, δήλωσε τα ακόλουθα:

"Η απώλεια της Φρόσως Σπεντζάρη, δεν είναι απώλεια μόνο για την Ηλεία αλλά τη μεγάλη οικογένεια της φιλελεύθερης παράταξης.

Από νέα κοπέλα είχε μόνο ένα μέλημα: Πώς θα βοηθήσει τον τόπο της και τους συμπολίτες της.

Προσωπικά, ως δημότης Βαρθολομιού, έζησα από κοντά το πάθος της για προσφορά στην Ηλεία και στην Ελλάδα και ωφελήθηκα από τη στήριξή της.

Έχοντας ως μέντορά της τον πατέρα της Νίκο Σπεντζάρη, τίμησε με την παρουσία της στην πολιτική και την πολιτική κληρονομία της και τον τόπο της.

Θα την θυμάμαι πάντα με ευγνωμοσύνη και θαυμασμό για τον δυναμισμό της και την αγάπη της για το Βαρθολομιό, την Ηλεία και την πατρίδα".

Δήλωση ΕΥΓΕΝΙΑΣ (ΝΤΕΝΗΣ) ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ για το θάνατο της Φρόσως Σπεντζάρη

Μια δυναμική γυναίκα, ένας σπάνιος άνθρωπος, μια ισχυρή προσωπικότητα, η Φρόσω Σπεντζάρη έφυγε από τη ζωή, κλείνοντας τον κύκλο των 77 χρόνων επίγειας παρουσίας. Ήταν η αγαπημένη πολιτικός όλων των Ηλείων. Κόρη του αείμνηστου γιατρού – πολιτικού Νικολάου Σπεντζάρη, η Φρόσω με το πλατύ χαμόγελο, με την αυθεντικότητα και αμεσότητά της, πρωταγωνίστησε στη δημόσια ζωή της Ηλείας και 30 και πλέον χρόνια. Εκλέχθηκε βουλευτής το 1981 και πολιτεύθηκε μέχρι το 1993… Είχε δυναμισμό, φωνή και θέσεις καθαρές και υπερασπιζόταν μαχητικά τα συμφέροντα και τις διεκδικήσεις της Ηλείας.

Η Φρόσω Σπεντζάρη τίμησε την πολιτική, την κοινωνία, τον τόπο με το ήθος, με την ευγένεια και την εντιμότητά της. Υπηρέτησε με πάθος την Φιλελεύθερη Παράταξη και ήταν πάντα κοντά στους Ηλείους και στα προβλήματά της. Τ’ όνομά της καταχωρήθηκε στις σελίδες της τοπικής ιστορίας με έντονα γράμματα. Ήταν για όλους τους πολιτευόμενους παράδειγμα…

Η Ηλεία δεν θα την ξεχάσει ποτέ.

Ευγενία (Ντένη) Νικολοπούλου
Πολιτευτής ΝΔ

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!