25Φεβρουάριος2020

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Αυστηρή απάντηση ΥΠΕΞ στις προκλήσεις Τσαβούσογλου: Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι σαφώς καθορισμένο

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Αυστηρή απάντηση ΥΠΕΞ στις προκλήσεις Τσαβούσογλου: Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι σαφώς καθορισμένο

Αυστηρή απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σε όσα δήλωσε, νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, σημειώνει ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι σαφώς καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες υπογραμμίζοντας ότι για αυτό «δεν χωρά καμία αμφισβήτηση».

«Η συνεχής επανάληψη αυθαίρετων ισχυρισμών ή ερμηνειών του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, ουδόλως μεταβάλει τον ανυπόστατο ή παράνομο χαρακτήρα τους. Η Ελλάδα έχει επιλέξει το δρόμο της διεθνούς νομιμότητος. Ελπίζουμε να την ακολουθήσει σε αυτόν και η Τουρκία», καταλήγει ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τσαβούσογλου: Υπάρχουν νησιά με ακαθόριστη κυριαρχία

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα σήμερα, Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας υποστήριξε ότι «υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους, ούτε στην Συνθήκη της Λωζάνης, ούτε στην συνθήκη Ειρήνης του 1948». Ο Τσαβούσογλου προσέθεσε πως αυτός «είναι ο λόγος που ζητάμε διερευνητικές επαφές για να λύσουμε τα ζητήματα αυτά. Για να μην συμβεί πάλι κάποια κρίση» είπε αναφερόμενος στο Καρντάκ (Ιμια).

iefimerida.gr

Photo: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!