19Φεβρουάριος2020

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Πολιτική | Επιστολή στήριξης σε Μητσοτάκη από Πομπέο - Τι αναφέρει

Πολιτική επικαιρότητα ενημέρωση για ότι λένε και κάνουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα

Επιστολή στήριξης σε Μητσοτάκη από Πομπέο - Τι αναφέρει

Επιστολή στον Έλληνα Πρωθυπουργό

Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο εκφράζοντας την απόλυτη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα και την προσήλωσή τους στην διατήρηση της ασφάλειας και ευημερίας της χώρας μας.

Το περιεχόμενο της επιστολής αποκάλυψε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη συζήτηση των συμβάσεων αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας -ΗΠΑ και μόνο λίγη ώρα αφού ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσας είχε εκφράσει την επιφύλαξη του για το νομοσχέδιο τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει πάρει εχέγγυα από τις Η.Π.Α.

"Ο Πομπέο επαναλαμβάνει αυτά τα οποία σας διάβασα με πιο κατηγορηματικό τρόπο. Είναι η πρώτη φορά που έρχεται επιστολή μετά απο εκείνη του Κίσιγκερ. Λέει ότι - όπως είπε ο Τραμπ - η σχέση μας είναι εξαιρετική και πως διατηρούν την προσήλωσή τους στην διατήρηση της ευημερίας και της ασφάλειας και της δημοκρατίας της Ελλάδας. Στην συνέχεια λέει ότι όποιος έχει διαφορές οφείλει να τις επιλύει με ειρηνικά μέσα” είπε αρχικά ο κ. Δένδιας.

Ο Υπουργός έστειλε παράλληλα μήνυμα στη γείτονα χώρα λέγοντας: “Η σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας αλλά υπέρ της σταθερότητας και της ειρήνης. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι οι σχέσεις με ΗΠΑ είναι μια απο τις ακρογωνιαίες λίθους. Στο πλαίσιο της σημερινής μας συζήτησης που καταγράφεται να σας πω ότι η συμφωνία αυτή και η υπερψήφισή της είναι απολύτως απαραίτητη για το δικό μας αμυντικό σχεδιασμό και την εξωτερική πολιτική.

Θα ήθελα να παρακαλέσω να μην επιτραπεί σε οποιοδήποτε κομματικό τρόπο θεώρησης των πραγμάτων να επηρεάσει την κρίση σας για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσετε την συμφωνία. Δυστυχώς οι καιροί δεν είναι οι πιο ήρεμοι και ομαλοί. Αυτό που είναι τεράστιο κεφάλαιο είναι η αρραγής εθνική της ενότητα και η ικανότητα του πολιτικού συστήματος να προσλαμβάνει την υπαρκτή απειλή για την χώρα μας και να την αντιμετωπίζει με όπλο την αδιατάρακτη εθνική μας ομόνοια”.

real.gr | Του Γιώργου Λυκουρέντζου

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!