03Απρίλιος2020

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Υγεία | ΕΟΦ: Προειδοποιεί για αλοιφή που ενδέχεται να συνδέεται με καρκίνο του δέρματος

Ειδήσεις και θέματα υγείας διατροφής και ομορφιάς. Συμβουλές για υγεία και ευεξία

ΕΟΦ: Προειδοποιεί για αλοιφή που ενδέχεται να συνδέεται με καρκίνο του δέρματος

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανέστειλε την κυκλοφορία αλοιφής (τζελ) που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πάθησης του δέρματος, καθώς εξετάζει το ενδεχόμενο να σχετίζεται με την πρόκληση καρκίνου του δέρματος.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ πρόκειται για προληπτικό μέτρο και θα πραγματοποιηθεί επανεξέταση του φαρμάκου προκειμένου να διαπιστωθεί με ασφάλεια τι συμβαίνει. Παρ' όλα αυτά, οι δύο Οργανισμοί συνιστούν να παύσει εντελώς η χρήση της Picato (ingenol mebutate), μέχρι να ολοκληρωθεί η επανεξέταση για την ασφάλεια του φαρμάκου.

Τα τελικά αποτελέσματα από μία μελέτη, η οποία συγκρίνει το Picato με την ιμικιμόδη (άλλο φάρμακο για την ακτινική κεράτωση), δείχνουν μία υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος στο σημείο εφαρμογής του φαρμάκου στη θεραπεία με το Picato σε σχέση με την ιμικιμόδη.

Παρόλο που εξακολουθούν να υπάρχουν ασάφειες, υπάρχει ανησυχία σχετικά με μία πιθανή συσχέτιση της χρήσης του Picato και της ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος. Η Επιτροπή Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (PRAC) συνέστησε ως εκ τούτου, ως προληπτικό μέτρο, να τεθεί σε αναστολή η άδεια κυκλοφορίας του φαρμάκου και επισήμανε ότι είναι διαθέσιμες εναλλακτικές θεραπείες.

zougla.gr

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myilianews.gr είναι μέλος του Online Media

Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

emedia

Το myILIAnews.gr στα Social!