19Φεβρουάριος2020

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Υγεία | Με συνταγή γιατρού τα αντιγριπικά εμβόλια και αντιικά φάρμακα

Ειδήσεις και θέματα υγείας διατροφής και ομορφιάς. Συμβουλές για υγεία και ευεξία

Με συνταγή γιατρού τα αντιγριπικά εμβόλια και αντιικά φάρμακα

Νέα παρτίδα 50.000 αντιγριπικών εμβολίων δόθηκε στην αγορά από τον ΕΟΦ, προκειμένου όποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί, έστω και τώρα.

Πολίτες διαμαρτύρονταν ότι υπήρχε έλλειψη στα φαρμακεία, παρόλο που φέτος διατέθηκαν ένα εκατομμύρια δόσεις παραπάνω από πέρυσι. Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ είχε καταγγείλει ότι δεν μπορούσε να γίνει συνταγογράφηση του εμβολίου, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πρέπει να το πληρώνουν. Έτσι λοιπόν, τα 50.000 επιπλέον τεμάχια που διατέθηκαν στην αγορά, θα χορηγηθούν με συνταγή γιατρού.

Με ιατρική συνταγή τα αντιικά φάρμακα

Ο ΕΟΦ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε.) του ΕΟΦ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ο τρόπος διάθεσης των προϊόντων TAMIFLU και RELENZA ορίζεται με «περιορισμένη ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία».

Η έλλειψη που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στα παραπάνω φάρμακα και εμβόλια ανάγκασε το Υπουργείο Υγείας να πάρει μέτρα. Ταυτόχρονα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων απαγόρευσε και τις παράλληλες εξαγωγές των αντιιικών.

star.gr

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myILIAnews.gr στα Social!