04Απρίλιος2020

Βρίσκεστε εδώ: Πρωτοσέλιδο | Υγεία | Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ χαρακτήρισε και επισήμως τον ιό πανδημία

Ειδήσεις και θέματα υγείας διατροφής και ομορφιάς. Συμβουλές για υγεία και ευεξία

Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ χαρακτήρισε και επισήμως τον ιό πανδημία

Πανδημία χαρακτήρισε

πριν από λίγο τον κορωνοϊό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Η λέξη πανδημία δεν χρησιμοποιείται εύκολα ή χωρίς προσοχή. Είναι μια λέξη που αν χρησιμοποιηθεί εσφαλμένα μπορεί να προκαλέσει αδικαιολόγητο πόνο ή την αίσθηση πως η μάχη χάθηκε, οδηγώντας σε αχρείαστη αγωνία και θάνατο» δήλωσε ο δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, γενικός διευθυντής του ΠΟΥ. Ο Οργανισμός προέβλεπε από τα τέλη Φλεβάρη πως ο ιός ενδέχεται να εξελιχθεί σε πανδημία.

Θυμίζουμε πως από τις πρώτες ημέρες, όταν και τα κρούσματα αυξάνονταν ραγδαία στην Κίνα και παρά τις παραινέσεις επιστημόνων από όλο τον κόσμο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δίσταζε να χαρακτηρίσει την έξαρση του κορωνοϊού ως επιδημία.

Η πρώτη φορά που ένας κορωνοϊός οδηγεί σε πανδημία, λέει ο ΠΟΥ

Με το να περιγράφουμε την κατάσταση ως πανδημία, αυτό δεν αλλάζει την εκτίμηση του ΠΟΥ για την απειλή από τον κορωνοϊό, με τον κίνδυνο να έχει διαμορφωθεί σε «πολύ υψηλό» παγκοσμίως από τα τέλη του Φλεβάρη. Δεν αλλάζει την αντιμετώπιση του ΠΟΥ, ούτε τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν οι χώρες.

Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΟΥ παρατηρεί πως ένας κορωνοϊός προκαλεί μια πανδημία και απευθύνει έκκληση καθημερινά στις χώρες ώστε να λάβουν πιο δραστικά μέτρα. Από τις 118.000 περιπτώσεις ασθενών, σε 114 χώρες παγκοσμίως, περισσότερο από το 90% των περιπτώσεων επικεντρώνεται σε μόλις τέσσερις χώρες, ενώ δύο από αυτές σημειώνουν σημαντική υποχώρηση της επιδημίας.

«Όλες οι χώρες θα πρέπει να βρουν την ισορροπία μεταξύ της προστασίας της υγείας και του περιορισμού των οικονομικών και κοινωνικών ανωμαλιών, αλλά και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σημείωσε ο Δρ. Τέντρος.

Τα τέσσερα σημεία κλειδί στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού
Συνοψίζοντας τα βασικά στάδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο ΠΟΥ ανέφερε τέσσερα σημεία που θα βοηθήσουν σημαντικά ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

  • Προετοιμασία και ετοιμότητα
  • Εντοπισμό, προστασία και αντιμετώπιση
  • Μείωση της μετάδοσης
  • Καινοτομία και γνώση

Βίντεο: Ενημέρωση του ΠΟΥ για τις εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό

Επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δίνουν τα νεότερα γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού.

iefimerida.gr

Φωτογραφία: Kim Sun-woong/Newsis via AP

myILIAnews.gr
Ειδήσεις-Ενημέρωση από την Ηλεία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Το myilianews.gr είναι μέλος του Online Media

Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

emedia

Το myILIAnews.gr στα Social!